26.08.2017.

10:29

Foto:

Vesti

PREMIJERKA Brnabić doputovala u Albaniju

Domaćin ovog sastanka je premijer Albanije Edi Rama, a prisustvuju mu premijeri Makedonije i Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i Kosova*.

Premijerka je svečano dočekana na aerodromu u Tirani, a sa njom je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Pre početka formalnog dela sastanka Brnabić će prisustvovati prijemu dobrodošlice, koji će premijer Rama prirediti svojim gostima.

Skupu u Draču prisustvuju i evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han i potpredsednik potpredsednik Svetske banke za Evropu i Aziju Siril Miler.


Inače, iz Evropske komisije su saopštili da će fokus sastanka biti jačanje implementacije obaveza preuzetih tokom samita EU - Zapadni Balkan, održanog u julu u Trstu, uz posebnu pažnju na sprovođenju akcionog plana za jačanje reginalne ekonomske integracije. 

“Regionalni ekonomski prostor dogovoren na samitu u Trstu obezbediće nove mogućnosti za poslovanje i građane, ojačati privredni rast i doneti nova radna mesta.

Sledeći konkretni koraci uključuju međusobno priznavanje profesinalnih kvalifikacija, identifikacija i uklanjanje prepreka koje ometaju trgovnu i investicije u regionu, uspostavljanje regionalnog dijaloga o digitalnoj transformaciji i pokretanje pregovora o mehanizmu za rešavanje sporova”, kažu iz EK.
 

Tagovi: