26.08.2017.

12:14

Foto:

Vesti

HOĆEMO LI NA MALE GOLIĆE? Edi Rama se pred premijerima iz regiona opet pojavio u BELIM PATIKAMA!

Albanski mediji pišu da se Rama uporno drži svoje modne formule: odelo plus patike, pa je u Domu vlade zvaničnike iz zemalja regiona dočekivao u "letnjem" svetloplavom odelu, bez kravate I u belim "adidas" patikama.

Portal Albeu je preneo da je Rama verovatno očekivao da će i njegovi gosti, premijeri zemalja Zapadnog Balkana, takođe doći u belim patikama.

Portal konstatuje da je stajling albanskog premijera meta kritika ne samo medija u Albaniji, već i u inostranstvu.

- Rama opet nosi atletske patike koje pokušava da uvede u ''modu'' I očigledno je da nema nameru da se u tome zaustavi - navodi ovaj portal na albanskom jeziku.

Na neformalni sastanak premijera država Zapadnog Balkana jutros je doputovala i predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Tanjug

Domaćin ovog sastanka je premijer Albanije Edi Rama, a prisustvuju mu premijeri Makedonije i Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i Kosova.

Premijerka je svečano dočekana na aerodromu u Tirani, a sa njom je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Pre početka formalnog dela sastanka Brnabić će prisustvovati prijemu dobrodošlice, koji će premijer Rama prirediti svojim gostima.

Skupu u Draču prisustvuju i evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han i potpredsednik potpredsednik Svetske banke za Evropu i Aziju Siril Miler.

Inače, iz Evropske komisije su saopštili da će fokus sastanka biti jačanje implementacije obaveza preuzetih tokom samita EU - Zapadni Balkan, održanog u julu u Trstu, uz posebnu pažnju na sprovođenju akcionog plana za jačanje reginalne ekonomske integracije.

Tagovi: