31.08.2017.

15:57

Foto:

Vesti

O IZGLEDU STAROG SAJMIŠTA odlučuje i Međunarodno savetodavno telo!

- Na sednici je raspravljano o zadacima i sastavu tog tela na čijem je čelu direktor centra "Simon Vizental" iz Jerusalima Efraim Zurof - rekao je Tanjugu vladika Jovan Ćulibrk koji je predsedavao sednicom.

On je istakao važnost formiranja Međunarodnog savetodavnog tela jer će to, kako je ocenio, umnogome ubrzati i poboljšati pretvaranje Starog sajmišta u Memorijalni kompleks.

Ćulibrk je naveo da je učesće svih međunarodnih instanci u radu Komisije za Staro sajmište veoma važno.

- Do sada smo imali i ambasadore Rusije, predstavnike SAD direktno iz Stejt departmenta koji se bave Holokaustom i mi, kao Komisija za Staro sajmište, ne samo da smo otvoreni nego i zahtevamo međunarodno učešće u radu na budućem Memorijalu na Starom sajmištu - rekao je Ćulibrk.

Na pitanje kako će ubuduće izgledati rad Komisije budući da ona sada sa gradskog prelazi na republički nivo, on je rekao:

- U pripremi je preformiranje Komisije, a to podizanje na viši nivo je bila naša glavna želja i potreba i smatramo da je to pravi korak ka budućnosti Starog sajmišta - zaključio je Ćulibrk.

Sednici komisije su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam, ambasador Nemačke Aksel Ditman i predstavnica ambasade SAD Dženifer Stojanović.

Tagovi: