02.09.2017.

15:06

Foto:

Vesti

DAČIĆ: Uputićemo protest Hrvatskoj zbog incidenta u Zagrebu!

Na pitanje novinara da li će Srbija uručiti demarš odlazećem hrvatskom ambasarodu Gordanu Markotiću ili nekom iz ambasade i da li će našeg ambasadora u Hrvatskoj povući na konsultacije povodom tog događaja, Dačić je odgovorio potvrdno.

- To da, mi uvek dajemo proteste povodom raznih takvih događaj i ovo zaslužuje protest. Takođe smo uputili protest i kada je ta tabla postavljena i zaista je nevoravatno da u EU ta tabla i dalje stoji - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dodao je - "toliko što se tiče držanja lekcija od strane Brisela koje često upućuju Srbiji".


(VIDEO) USTAŠE DIVLJAJU PO ZAGREBU! Pretili Plenkoviću, pa PALILI NOVINE NA SRPSKOM JEZIKU!

Grupa članova krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su ranije danas težak incident u Zagrebu - otvoreno su pretili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na protestu zapalili srpski nedeljnik Novosti.

Skup je održan ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba, a članovi A-HSP zapretili su premijeru Andreja Plenkovića u slučaju da skine spomen ploču hrvatskim veteranima u Jasenovcu, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav.

- Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a! - poručio je predsednik te stranke Dražen Keleminec, uz ustaški pozdrav "Za domovinu spremni", prenose hrvatski mediji.

Tagovi: