02.09.2017.

22:39

Foto:

Vesti

SRBIJA TRAŽI POMOĆ MOSKVE: Nemačka i SAD se uključuju u dijalog Beograda i Prištine o Kosovu!

Spekuliše se, takođe, da bi razgovore sa srpskim i albanskim timom ubuduće u ime Evropske unije operativno mogao da vodi jedan veoma iskusan nemački političar, dok bi Vašington poslao "posmatrača ovog procesa".

O zvaničnom uključivanju Vašingtona govori se već nekoliko meseci, a ideja se pripisuje bivšem glavnom posredniku u razgovorima o Kosovu, Martiju Ahtisariju 

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Federika Mogerini ostala bi glavni medijator dijaloga. 

PAKLENI ŠIPTARSKI PLAN! Ovo je Tačijev recept za formiranje vojske Kosova - IZMIŠLJAJU MANJINU DA DOBIJU VEĆINU!

Ovakav scenario navodno je pripremljen da bi se pregovori ubrzali, jer od 2015. godine nije bilo konkretnih pomaka ni za briselskim stolim u primenim postignutih dogovora. 

Da će se Amerika "direktno uključiti" u dijalog, nedavno je izjavio Hašim Tači, predsednik privremenih institucija u Prištini, posle razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. 

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

Govoreći o dijalogu, predsednik Srbije je u petak rekao da je Beograd u stanju da uradi sve što je dogovoreno, dok je prema namerama Prištine da ispuni sporazume izrazio sumnju. 

Razgovore sa srpskim i albanskim timom ubuduće u ime EU operativno mogao da vodi veoma iskusan nemački političar, dok bi Vašington poslao posmatrača 

"Politika" saznaje da će srpski državni vrh tražiti uključenje Rusije, nakon izjave Tačija da će u dijalog biti uključena i Amerika. 

O zvaničnom uključivanju Vašingtona govori se već nekoliko meseci, a ideja se pripisuje bivšem glavnom posredniku u razgovorima o Kosovu, Martiju Ahtisariju. 

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Početkom maja se u ovdašnjim medijima pojavila nezvanična informacija da će taj Finac biti deo pregovaračkog tima, kao i da će Albanci uz sebe imati i bivšu državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt. 

Reuters/AP fotomontaža

Komentarišući ove navode, Vučić je rekao da će i Srbija imati pomoć.

HOĆE DA DRŽE BALKAN NA UZICI! Velikim silama ne odgovara DIJALOG i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju!

- Svakako da će oni biti od pomoći albanskoj strani, jer ti ljudi imaju ugled u jednom delu svetske javnosti. Kod nas, nažalost imaju negativan rejting, ali imaćemo i mi ljude koji će našu stranu da pomognu i to će biti imena koja nisu manje značajna od tih koja mogu da dovedu Albanci - poručio je Vučić. 

 

Tagovi: