15.09.2017.

18:25

Foto:

Vesti

DANI SRPSKE U SRBIJI, SVEČANO OTVARANJE! Aleksandar Vučić i Milorad Dodik: Nikad bolja saradnja Srbije i Republike Srpske!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će stvaralački susret Srpske i Srbije pozdraviti prigodnom besedom.

Predsednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik u prisustvu visokih zvanica Srbije, Republike Srpske i diplomatskog kora, svečano je otvorio petu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

Skup u Narodnom pozorištu u Beogradu blagosloviće Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej.

Svečanom otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ prisustvovuju akademici, generali, poslanici, istaknuti naučnici i umetnici iz Republike Srpske i Srbije i mnoge druge ugledne zvanice.

U umetničkom delu svečanog otvaranja glumci iz Srbije i Republike Srpske izvešće prigodnu jednočinku „Trezveno, sabrano i saborno“, prema scenariju Vuleta Žurića i dr Neleta Karajlića, koji je i režirao tu jednočinku.

Vučić i Dodik rade na Deklaraciji o opstanku srpske nacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske saglasili su se danas u Beogradu da će timovi Srbije i RS početi da rade na sastavljanju Deklaracije o opstanku srpske nacije uz ocenu da Srbija i Republika Srpska nikada nisu bolje sarađivale.

Vučić i Dodik su rekli i da očekuju dalji napredak odnosa, a razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Dodik je, uz zahvalnost za dosadašnju podršku, rekao da i u budućnosti očekuje podršku Srbije. On je upoznao predsednika Vučića sa političkom situacijom u RS i Bosni i Hercegovini.

Predsednici Vučić i Dodik saglasili su se da će u narednom periodu još bliže sarađivati na polju ekonomije i infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Pre svečanog otvaranja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ je na platou između Beogradskog izloga i Ruskog cara, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorio je prezentaciju turističke privrede Republike Srpske.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, kojom Republika Srpske predstavlja svoju privredu, kulturu, nauku, umetnost i sport, a sve to i kroz saradnju sa Srbijom, imaće ove godine 32 programa u 45 izvođenja sa skoro 800 učesnika i odvijaće se u dvadeset gradova i opština Srbije.

Tagovi: