16.09.2017.

15:58

Foto:

Vesti

(VIDEO/FOTO) ODRŽANA CEREMONIJA MUP! 710 novih patrolnih vozila za ljude koji BRINU O SIGURNOSTI GRAĐANA!

MUP

- Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije - rekao je Stefanović. 

Ministar je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavljeni. 

- Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi i svega onoga što im je potrebno za rad - istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji. 

MUP

MUP

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP-a, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila. 
 

MUP

- Kao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što sam se sa svojim kolegama, uz podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izborio da od janura imamo i veće plate za naše policajce - istakao je Stefanović. 

MUP

Ministar je podsetio i da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20.000 novih uniformi, da je izvršena moderenizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja poliicijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom. 

MUP

- Do kraja godine očekuje nas opremanje većim brojem računara svih policijskih stanica u Srbiji, nove uniforme za Žandarmeriju, SAJ, Policijsku brigadu, Interventne jedinice policije i graničnu policiju, kao i zaštitna oprema - rekao je Stefanović. 

On je dodao da će biti nabavljena i nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

MUP

- Početkom 2019. stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke - naglasio je ministar. 
 

MUP

Na kraju ceremonije dodele službenih vozila, ministar Stefanović poželeo je policajcima da im nova vozila pomognu da budu efikasniji i da u obavljanju svojih zadataka budu zaštićeni i opremljeniji.

- Trudiću se da kao ministar unutrašnjih poslova i kvalitet rada policije bude bolji, da građani Srbije osete boljitak, da osete da je naša Srbija bezbednija i da vide koliko vrede ovi momci i devojke u plavom koji se svakodnevno bore da naša deca i svi naši građani budu bezbedni - zaključio je Stefanović.

MUP

 

Tagovi: