20.09.2017.

13:50

Foto:

Vesti

POPOVIĆ IVKOVIĆ o značaju komunikacije policije i građana

Ona i zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot prisustvovali su početku komunikacionog treninga za predstavnike MUP, a koji se sprovodi u saradnji sa OEBS.

To je, inače, bila prva u seriji od pet pet obuka za policijske službenike kroz koje će više od 130 policajaca unaprediti veštine u komunikaciji sa građanima, a Melot je podsetio da je Misija OEBS u Srbiji dugogodišnji partner MUP-a te da podržava razvoj koncepta policije u zajednici.

Tim je povodom Popović Ivković navela da je posao policije da sasluša koji su problemi građana i da ih posavetuje kako da se zaštite, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

- Zajednički rad i partnerstvo policije i građana, uspostavljanje kvalitetnije komunikacije i jačanje odnosa poverenja su ključni kako bismo se uspešno suprostavili kriminalu i mogli efikasno da reagujemo na sve bezbednosne izazove - poručila je.

Zato je obuka kojom se unapređuju veštine policijskih službenika za komunikaciju sa građanima izuzetno značajna, dodala je, a obraćajući se pripadnicima MUP poručila da nije dovoljno samo raditi na nekom predmetu i postupati prema zakonu, već je važno razumeti građane, njihove potrebe i pružiti im određene informacije kada je to potrebno.

Ona je navela da se trenutno priprema novi akcioni plan za primenu Strategije policije u zajednici, koji bi trebalo da pomogne da se poboljša preventivno delovanje policije.

Tagovi: