04.10.2017.

13:07

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Dosta je pravnog nasilja - KOSOVO JE ZAUVEK SRBIJA!

- Sada je svima jasno da su priznavanjem Kosova najgrublje povredili međunarodno pravo, ne obazirući se na naš Ustav i zakone - rekao je Popović i dodao:

- Izjave predstavnika Brisela koje slušamo ovih dana, povodom referenduma u Kataloniji i slučaja Kosova, žalostan su primer dvostrukih aršina onih koji se izdaju za najveće legaliste i čuvare evropskog pravnog sistema!
 
Prema njegovim rečima, trenutak je da se zvaničnici iz Brisela konačno izjasne o tome da li međunarodno pravo nameravaju da primenjuju selektivno, kako im se prohte, ili međunarodno pravo važi jednako za sve.

- Jer ako je Kosovo za njih, kako kažu "jedinstven slučaj ", sutra čak i Vojvodina i Raška iz političkih interesa, a protivno međunarodnom pravu, mogu postati "jedinstven slučaj" - upozorio jelider SNP. 
 
Popović je naglasio da je vreme da Srbija jasno i glasno istupi sa stavom da smo mi jedna od najstarijih država članica Ujedinjenih nacija i da kao takvi više nećemo pristajati na ponižavanje i ucene.

- Po međunarodnom pravu i našem Ustavu Kosovo je Srbija i tako će ostati zauvek. To je stav srpskog državnog rukovodstva, srpskog naroda i svih onih koji iznad svega poštuju međunarodno pravo kao preduslov očuvanja mira i stabilnosti u svetu - zaključio je Popović.

Tagovi: