05.10.2017.

19:09

Foto:

Vesti

(VIDEO) OVO VEČERAS NEĆETE VIDETI U DNEVNIKU! I to se dogodilo 5. oktobra 2000. ALI BI TO NEKO DA SAKRIJE!

Za vreme tih demontracija brutalno je pretučen tadašnji direktor RTS Dragoljub Milanović i pravo je čudo kako je ostao živ.

Iz nekog razloga ovaj ružan događaj, slučajno ili namerno, neko uporno pokušava da prikrije, a i to je deo petooktobarske istorije, hteli mi to da priznamo ili ne.

Govoreći o petooktobarskim događajima, na ovaj namerno ili slučajno izostavljeni detalj, podsetio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Peti oktobar 2000-te imao je i dobrih i loših strana, rekao je Vučić i ocenio da je to bio početak otvaranja Srbije prema svetu, ali i početak najgore pljačkaške privatizacije u istoriji Srbije.

Vučić je rekao da lično ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti, te da bi to radije prepustio nekom drugom.

- To je imalo dobrih i loših strana i mislim da sam poprilično objektivan kad o tome govorim. Dobro je što je Srbija mogla da vidi svet i svet Srbiju i što smo počeli da se otvaramo, da ne ulazimo sad u to čije su zasluge ili krivica pre toga bile za zatvaranje - rekao je on.

Loše je, naznačio je, što je to bio početak najgore pljačkaške privazitacije u istoriji Srbije.

- Za dolazak de fakto tajkuna, koji su na različite načine upravljali zemljom i razorili fabrike da gotovo ništa nije ostalo - rekao je Vučić i dodao da su građani to dobro razumeli i da je trebalo četiri godine da oporavimo javne finansije.

Dodao je da stvari nikad nisu crno-bele, ali mu smeta što neki pokušaju da sakriju šta se dešavalo. 
 

- Ni na RTS-u a kamoli negde drugde nećete videti trenutke kad je linčovan Dragoljub Milanović, jer je to trebalo da se sakrije", rekao je Vučić i dodao: "Što se neki utrkuju da govore o nečemu, to pitajte njih.
 

Dakle, ovo večeras nećeti videti u Dnevniku RTS:

Tagovi: