06.10.2017.

16:03

Foto:

Vesti

RAKIĆ: Srpska lista dobila podršku predsednika Srbije

Rakić je posle sastanka sa predsednikom Srbije u zdanju na Andrićevom vencu rekao da ga raduje činjenica da će Vlada Srbije i predsednik Srbije imati među prioritetnim ciljevima poboljšanje uslova za život Srba na prostoru KiM.

Rakić je rekao da tu misli na mir, bezbednost, sigurnost, opstanak i ostanak i održiv povratak Srba na KiM.

- Predsednik je danas imamo samo jednu molbu za nas - a to je da budemo jedinstveni. I bićemo jedinstveni i 22 oktobra to ćemo pokazati svi zajedno, povešćemo svoju braću, sestre, rođake i prijatelje na glašacka mesta i pokazati svima onima koji misle drugacije i kojima jedinstvo nije prioritet već samo lični interesi, gde im je mesto i poslati ih u političku istoriju - poručio je Rakić.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović rekao je su Srbi u južnoj pokrajini, bez obzira na sve nedaće koje preživaljavaju, počeli da grade jedinstvo.

Popović je istakao da, ako budu jedinstveni, Srbi mogu da sebi obezbede budućnost na Kosovu i Metohiji.

- Osim Srpske liste, postoje još neke liste koje ''rade'' na srpskom jedinstvu i koje su na neki način kontrolisane od strane Prištine. To je glavni razlog zašto svi Srbi na KiM treba da glasaju za Srpsku listu - poručio je Popović.

Na sastanku kod predsednika Srbije bili su kandidati za predsednike opština i odbornike, a prisustvovali su i direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Tagovi: