06.10.2017.

22:55

Foto:

Vesti

GORAN SVILANOVIĆ: Sastanak Volkera i Surkova u Beogradu veliki kompliment Srbiji!

- Ima veoma malo zemalja na svetu koje su imale posredničku ulogu u rešavanju kriznih žarišta. Takve države su na primer Švajcarska i Finska. Srbija nije Švajcarska, Beograd nije Ženeva, ali očigledno i predstavnici Vašingtona i predstavnici Moskve Beograd doživljavaju kao prijatno i bezbedno okruženje, u kome nece osećati pritiske - kazao je Svilanović.

Svilanović dodaje da održavanje sastanaka o rešavanju ukrajinske krize u Beogradu treba doživeti kao kompliment, objavljeno je na sajtu lista.

- Videćemo da li će se slični sastanci i ubuduće održavati u Srbiji, ali u ovom trenutku takva odluka je svakako razlog za zadovoljstvo - rekao je Svilanović.

AMBASADA SAD U SRBIJI: Beograd idealno mesto za sastanak RUSKOG I AMERIČKOG DIPLOMATE!

Portparol Stejt departmenta potvrdio je za Glas Amerike da će se specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u Donbasu, Kurt Volker i pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov sastati U subotu u Beogradu.

Kako navode iz Stejt departmenta, tema razgovora je implementacija sporazuma iz Minska.

Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba na istoku Ukrajine, Kurt Volker, objavio je nešto ranije na svom Tviter nalogu da će se sastati za par dana sa pomocnikom ruskog predsednika u Beogradu.

Tagovi: