24.10.2017.

14:39

Foto:

Vesti

ŽIVKOVIĆ NA N1: Sramota me je demokrate nisu podigle spomenik Đinđiću! VESIĆ: Zašto si ćutao do sada?!

- To je sramota demokrata nakon 2003. godine. Moj prijatelj akademski vajar je uradio spomenik Đinđiću i ponuđen je kao poklon Beogradu dvojici bivših gradonačelnika - (Nenadu) Bogdanoviću i Draganu Đilasu - obojica su rekli da im se dopada, ali su posle neke komisije odlučile da to nije dobro - rekao je Živković.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Živković očekuje da će oni biti održani polovinom marta i dodaje da je Vesna Rakić Vodinelić najbolji predlog za kandidata za gradonačelnicu.

Prema njegovom mišljenju, u opoziciji postoje ljudi koji rade za režim i oni koji se bore da Srbija postane normalna demokratska zemlja.

On kaže da Novu stranku ne interesuje cenzus koalicija, ali da je spremna da da veliki doprinos koaliciji koja ima šanse za pobedu u Beogradu. 

Živković je rekao da niko u Novoj stranci nije oduševljen kako je Đilas vodio Beograd.

- Bilo je to duplo bolje nego sad, ali i dalje nedovoljno dobro. On je sarađivao sa ovom vlašću, postoje i kontroverze iz vremena dok je bio na vlasti. Mislim da su jedan odsto šanse da se kandiduje, znajući ga lično i njegove odnose s aktuelnom vlašću - smatra on.

VESIĆ: Dobro je što se Živković oglasio, ali zašto je ćutao dok su njegovi pajtaši bili na vlasti

Informer

Gradski menadžer Goran Vesic rekao je da je dobro što što se čulo od Zorana Živkovića da bivši gradonačelnici Beograda iz DS nisu želeli da podignu spomenik Zoranu Đinđiću, ali Živkoviću zamera što to nije rekao dok su oni bili na vlasti. 
- Ova izjava jasno pokazuje kako su se Boris Tadic i družina Đilas, Šapić i Šutanovac odnosili prema Đindiću, odnosno koliko su ga zloupotrebljavali i koristili samo za političku promociju - rekao je Vesić za Tanjug.
On je dodao da Živković nije rekao zašto je ćutao o tome dok su Tadić i njegovi drugari Đilas, Šapić, Jeremić i Šutanovac bili na vlasti. 
- Podizanje spomenika Zoranu Đindiću na predlog predsednika Republike Aleksandra Vučića je civilizacijski iskorak u našem društvu. Ovaj čin je znak poštovanja prema čoveku koji je ubijen. Tadić, Đilas, Šapić i Šutanovac to poštovanje nisu imali. Vučić ga ima i to je delom pokazao za razliku od njih-  rekao je Vesić.

Tagovi: