24.10.2017.

14:49

Foto:

Vesti

SPS O IZJAVAMA HOJTA JIA: Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku

Milićević je to rekao upitan da li izjava zamenika pomoćnika američkog državnog sekratara Brajana Hoj Jia da oni koji žele u EU ne mogu da sede na dve stolice znači "kraj politici balansiranja".

Milićević je novinarima u parlamentu rekao da će Srbija i u narednom periodu znati da na najbolji način odbrani nacionalne i državne interese.

On je podsetio da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih interesa Srbije članstvo u EU, ali i da Srbija želi da unapređuje i jača bilateralne odnose i saradnju sa Rusijom, Kinom, SAD idrugim državama.

- Srbija poštuje evropske principe, standarde i norme, evropske vrednosti i uložila je ogroman trud i napor na putu evropskih integracija. To je vidljivo kroz rezultate koje Srbija ostvaruje na tom putu - rekao je Milićević.

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I HOJTA JIA: Amerikanac otvoreno ucenjivao predsednika Srbije!

Vidljivo je da je Srbija pokazala i potvrdila da je siguran, pouzdan i kredibilan i previdljiv partner, rekao je Milićević.

Šef poslanika SPS je dodao i da je ubeđen da ćemo imati pozitivne rezultate kada je reč o evropski integracijama, te da će biti odrađeno ono što je do Srbije.

Tagovi: