03.11.2017.

13:21

Foto:

Vesti

LJAJIĆ: Počinjemo sa primenom kontramera

- Nama ništa drugo nije preostalo nego da od danas počnemo sa primenom određenih kontramera i te ćemo mere sukcesivno pojačavati zavisno od razvoja situacije. Nismo srećni zbog toga, ali naprosto, posle ovakve izjave nemamo nikakav manevarski prostor za rešenje ovog problema - izjavio je Ljajić.

Ljajić je to rekao nakon što je kosovski ministar trgovine i industrije Bajram Hasani izjavio da Priština neće promeniti odluku o uvođenju takse na uvoz brašna i otvorio mogućnost uvođenja novih antidamping taksi.

Ministar je rekao i da ne može govoriti o konkretnim kontramerama, jer će Vlada Srbije, za razliku od kosovske strane uvoditi samo one mere koje su u skladu sa međunarodnim standardima.

- Nikakve mere koje mogu da budu protiv ili CEFTE ili Evropske komisije nećemo preduzimati, preduzimaćemo sve ono što je u skladu sa našim zakonima, ali ćemo dati vrlo jasan signal da mi ne možemo tolerisati više ovakvo ponašanje i uvođenje ovakvih mera koje nikakav realni osnov nemaju - istakao je Ljajić.

Ljajić je rekao da se ovde radi o uvođenju mera protiv čitave mlinarske industrije u Srbiji i da nema ni govora o tome da je bilo dampinških cena.

- Mi smo danas pisali pismo i komesaru Hanu, želimo da od njega dobijemo odgovor da li je ovo evropsko ponašanje - zaključio je on.

Tagovi: