06.11.2017.

12:05

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Nemam kompanije u rajskim ofšor zonama - SVE SAM STEKAO ZAKONITO!

- Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije - rekao je Popović i dodao:

- Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio sam takođe i svu svoju imovinu koju sam stekao pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Renomirana konsultantska kuća PWC, ističe Popović, koja me savetuje već 20 godina, uputila mi je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije mojih kompanija u "ofšor" zone. Međutim, predlog koji su mi uputili nikada nisam realizovao.

- Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu. U istraživanju "Rajski papiri" sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio - navodi lider SNP, uz opasku da se ne stidi svog materijalnog stanja.

- Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije - zaključio je Popović.

Tagovi: