08.11.2017.

15:45

Foto:

Vesti

ZAJEDNIČKA SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE! Stefanović i Pinter za efikasniju borbu protiv kriminala

- Razmatrali smo mere koje možemo da primenimo kako bi se efikasnije suprostavili ilegalnim migracijama, kao i sprečavanju mogućnosti da u migratornom talasu određena lica, koja mogu biti radikalizovani ekstremisti ili kriminalci, uđu u naše zemlje - istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da je sa kolegom Pinterom razgovarao o tome šta srpska i mađarska policija mogu zajednički da preduzmu kako bi zaustavili takve pojedince i osigurali maksimalnu bezbednost građana dve države.

Na sastanku su, kako je naveo ministar Stefanović, dogovorene i konkretne mere koje će dva ministarstva preduzeti kako bi u okviru Evropske unije obezbedili više sredstava za zajedničke projekte koji će omogućiti efikasniju borbu protiv narkotrafikinga i osigurati veću bezbednost Srbije i Mađarske.

- Ministar Pinter deli naše viđenje da samo tesnom i intenzivnom saradnjom naše dve zemlje možemo da ostvarimo bolju sigurnost i bezbednost za sve građane - rekao je Stefanović.

Srpski ministar policije je istakao da je dosadašnja saradnja policija odlična.

- Dogovorili smo se da se ona intenzivira kroz saradnju pripadnika granične i kriminalističke policije, koji će zajedno sa nadležnim tužilaštvima pojačati borbu protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminala, posebno onog koji se odvija na granicama - rekao je Stefanović.

Ministar Pinter istakao je da je sa kolegom Stefanovićem razgovarao o merama koje mogu zajednički da preduzmu u cilju odbrane granica dve zemlje od ilegalnih migracija, terorizma i organizovanog kriminala.

Tagovi: