10.11.2017.

12:05

Foto:

Vesti

(FOTO) SASTANAK DRŽAVNOG VRHA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vučić razgovarao sa Dodikom, Brnabić sa Cvijanovićevom u Palati Srbija!

Sastanak predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas pre podne u Palati Srbija.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je posle sastanka rekao da je moguće da do nove godine bude završen proces razgraničenja izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Mislim da je moguće da se to uradi do Nove godine - rekao je Dodik novinarima, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkama Srbije i Republike Srpske, Anom Brnabić i Željkom Cvijanović.

On je rekao da je na tom sastanku upoznat da je Srbija koncipirala svoj predlog koji je veoma jasan.

Dodik je ponovio da Republika Srpska podržava predlog Srbije i da veruje da ni Hrvati u Bosni i Hercegovini neće imati ništa protiv.

On je upozorio da je moguće da će zvanično Sarajevo iz svojih političkih razloga možda praviti probleme.

- Niko tu ništa ne dobija i ne gubi - rekao je Dodik govoreći o razgraničenju.

Granica BiH i Srbije duga je 335 kilometara a sporni su delovi kod Zvornika, odnosno Bajine Bašte, zatim deo kroz koji prolazi pruga Beograd-Bar i deo oko opštine Priboj, koja je razdvojena teritorijom opštine Rudo.

Istiovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dve vlade, a zatim će uslediti zajednička sednica vlada Srbije i Srpske.

Tanjug



Izjave za medije dveju predsednica vlada planirane su za 13.30 sati.

Predviđeno je i svečano potpisivanje Memorandum dve vlade o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, koji će potpisati predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. 

 

Tanjug


Biće potpisan Sporazum o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta, između Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije, kao i Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske za period 2017-2021. godine.

Takođe, biće potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Tagovi: