12.11.2017.

21:01

Foto:

Vesti

MAKEDONCI PROTESTUJU: Kosovske vlasti daju novac porodicama ŠIPTARSKIH TERORISTA KOJI SU NAPALI KUMANOVIO!

- Odluka Vlade Kosova nije u duhu izgradnje evropske budućnosti za region koja je zasnovana na vladavini prava, što je zajednički interes i Kosova i Makedonije- poručio je Dimitrov, navodi se u saopštenju iz makedonskog ministarstva.

Kosovska vlada izdvojila je gotovo 300.000 evra za porodice članova Kumanovske grupe, odnosno po 10.000 evra po porodici, a nakon što je početkom novembra makedonski sud osudio 33 člana ove grupe na ukupno 746 godina zatvora.

Kumanovska grupa, koju čine Albanci iz Makedonije i sa Kosova, učestvovala je u sukobima sa makedonskom policijom u Kumanovu, sredinom maja 2015. godine, tokom kojih je, kako su mediji izvestili - poginulo osam pripadnika makedonske policije i još deset učesnika pucnjave, od kojih devet sa Kosova. 

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, takođe je nakon odluke suda zatražio međunarodnu istragu, sa čim se složio i kosovski predsednik, Hašim Tači.

Porodice su u Prištini održale i protest, dok su navijači u Gnjilanu, iz revolta na sudsku udluku - zapalili makedonsku zastavu.

ŠIPTARI PALE MAKEDONSKE ZASTAVE: Teroristi Kumanovske grupe u Skoplju osuđeni na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Danas je protest, kako prenose prištinski mediji, održan i u Beču, gde su demonstranti zahtevali oslobađanje osuđenih, a Makedoniju nazvali "šovinističkom državom".

NAORUŽANI DO ZUBA, ALBANACI SA KOSOVA KREĆU NA KUMANOVO: Makedonija ne može da preživi novi rat!

ALBANCI SE SVETE MAKEDONIJI: Zbog presude kumanovskoj grupi PRETE TERORISTIČKIM NAPADIMA!

 

Tagovi: