14.11.2017.

11:25

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Bakir je samo delić plana za slom suverene politike Srbije!

- Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država saglasno odlukama UN, pa tako i našeg suseda BiH. Kao garant Dejtonskog sporazuma, mi prihvatamo granice i unutrašnje uređenje BiH, iako su Republika Srpska i srpski narod u toj državi izloženi stalnim pritiscima i pretnjama koje idu čak i do fizičkog nestanka - rekao je Popović.

Zarad mira u regionu, ističe Popović, vodimo politiku saradnje i međusobnog poštovanja i uvažavanja svih balkanskih država i naroda.

- Posle ovakve neprijateljske izjave Bakira Izetbegovića, postavlja se pitanje u čijem interesu on daje takve izjave i ko to želi nove krize i zaoštravanje odnosa? Očito onim zapadnim državama koje ne skrivaju svoju nameru da dodatno vrše pritisak na Srbiju i da je ucenjuju po pitanju Kosova. Ne mogu se oteti utisku da je Bakir Izetbegović samo delić plana da slome nezavisnu i suverenu politiku Srbije - poručio je lider SNP i dodao:

- Sada se još jednom potvrđuje opravdanost svih inicijativa koje imaju za cilj da zaštitite naš narod u regionu, a posebno donošenje Deklaracije o zaštiti srpske nacije koju su inicirali predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Tagovi: