15.11.2017.

14:13

Foto:

Vesti

ŠTRAŠNI LAŽOVI! NIN tvrdi da je svakom penzioneru vlast uzela 444 evra, iako 60% penzija nikad nije smanjeno!

Neizlečivo zaraženi mržnjom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, neugledni novinari ovog nekad uglednog nedeljnika, još jednom su masno slagali javnost i samo njima znanom računicom došli do idiotskog zaključka da je svim penzionerima u Srbiji uzeto tačno po 444 evra!

Očigledno namerno previđajući činjenice, jer teško da bi neko elementarno pismen mogao slučajno da ih izostavi, novinari NIN u prljavoj kampanji protiv predsednika Vučića i Vlade Srbije izostavljaju podatak da velikoj većini penzionera pre tri godine merama Vlade nisu smanjivane penzije, već samo uvećavane.

Tačnije, penzioneri sa najnižim primanjima, kojih je više od 60 odsto, u pomenutom periodu imali su dva povećanja, kumulativno oko 2,9 odsto, što znači da su merama Vlade Srbije njihove penzije povećane, a ne smanjene. Posebno ne za fantomsku cifru od 444 evra.

Dakle, za milion i 882 penzionera penzija nikad nije bila smanjivana. Naprotiv, njima će posle najnovijeg povećanja penzija biti 8 odsto veća nego ikada.

Da laž gospode iz nedeljnika NIN bude veća, čak i penzioneri koji su pre tri godine imali primanja do 37.100 dinara, i čije su penzije bile obuhvaćene merama Vlade, od 2018. godine imaće veće penzije nego ikad. To znači da će ukupno 86,6 odsto penzionera imati najveća mesečna primanja do sada.

Novinarima NIN i njihovim gazdama iz inostranstva bilo bi pametnije da se pozabave računicom koliko prodatih primeraka manje imaju iz nedelje u nedelju. Jer građane Srbije možete slagati jednom, ali ne sto puta.

Tagovi: