16.11.2017.

12:41

Foto:

Vesti

ZAKLJUČAK SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Stefanović: Dobro smo razumeli Izetbegovića

To je prvi put da je jedan od najviših zvaničnika susedne države poručio da želi raspad naše zemlje, pojasnio je, te ponovio da je Izetbegović rekao da su njegova nadanja da će se to dogoditi.

Jako je loša takva poruka, ona je politička u svakom slučaju, i ne može se objasniti time da je to je to tehnički neizvodljivo, rekao je Stefanović.

Kad neko iznese takav stav, a što usložnjava situaciju u regionu, i pri tome su ugroženi interesi Srbije, ona je dužna da reaguje, poručio je.

Izjave Bakira Izetbegovića pokazuju, ponovio je, iskrenu nameru jednog od ključnih nosilaca vlasti u BiH i šta je to što on želi, a mi ćemo preduzeti sve što je moguće i dozvoljeno, jer je reč o našoj bezbednosit.

- Srbija hoće da gradi mir i mi ćemo u dogovoru s drugim akterima u regionu pokušati da zajedno nađemo rešenje, jer želimo da ljudi koji žive ovde, ali i u drugim zemljama regiona, ne osećaju tenzije od političkih poteza - poručio je Stefanović, najavljujući da će i u tom smislu biti značajna poseta trojice članova bosanskog predsedništva početkom decembra.

Tagovi: