25.11.2017.

12:37

Foto:

Vesti

JOVIČIĆ: SNS ostaje za to da se ide samo na gradske izbore

Jovičić je na konferenciji za novinare rekao da će oni pred građane izaći sa realnim podacima i rezultatima koje su postigli u vođenju grada u posklednje 3,5 godine.

U tom smislu Jovičić je naglasio da je dug koji je ostavila prethodna vlast u Beogradu na čelu sa Draganom Đilasom, a koji je iznosio 1,2 milijarde evra smanjen za 500 miliona.

Nabrojao je i da je sada u Beogradu hiljadu gradilišta a da je, kada su preuzeli vođenje grada, tih gradilišta bilo svega 46.

Kako je naveo, urađeno je 280 kilometara vodovoda, 260 toplovoda, 550 kilometara ulica i puteva, četiri nova Doma zdravlja i otvoreno novih 20.000 radnih mesta.

On je napomenuo i da je završena izgradnja Pupinovog mosta, a koju nije pratila ni jedna afera za razliku od izgradnje mosta na Adi.

Jovičić je pozvao Državnu revizorsku komisiju da "uđe u opštine" i proveri poslovanje svih beogradskih opština u poslednjih pet, šest i više godina i vide gde se i kako i na koji način trošio novac građana Beograda.

Pozvao je DRI da prvo ispita poslovanje u njegovoj opštini, pa u svim drugim, ali isto tako i opštine Novi Beograd i Stari grad.

Član predsedništva SNS je na pitanje kako komentariše dešavanja u opoziciji, pa čak i međusobne i svađe unutar stranaka, rekao da to nije pitanje svađa već kredibiliteta, odnosno onoga šta nude građanima - budućnost ili prošlost.

On je naveo da su se Beograđani uverili kako su oni nekada vodili grad, a kako Beograd sada napreduje, razvija se...

Niko iz SNS ne komentariše niti napada njihove porodice, već to rade oni međusobno, a upravo njihovi politički protivnici koriste svaku priliku za napade na predsednika SNS i Srbije i njegovu porodicu.

Kako je rekao SNS će pokušati da građanima prenese sve činjenice o onome što je urađeno u gradu u poslednje 3 godine, dok su svi oni koji su nekada bili predsednici GO DS-a ?ilas, Šapić, svojevremeno kupovali španske tramvaje koji nisu ni mogli da se voze svuda po Beogradu, a što je sada omogućeno.

Na pitanje da li su razgovarali sa koalicionim partnerom SPS o izborima u Beogradu, i kada će predstaviti svoj tim i kandidata za gradonačelnika, član predsedništa naprednjaka je odgovorio da su prosto stalno na terenu, rade, asfaltiraju, razgovaraju u i upoznaju se sa željama građana i da prosto za to nemaju vremena.

Tagovi: