29.11.2017.

16:03

Foto:

Vesti

HRVATSKA U ŠOKU, SABOR PREKINUO ZASEDANJE: Poručuju da je reč o zaveri, besni su i što je oslobođen Milošević!

Posebno ih boli to što je nekoliko dana ranije u "slučaju Mladić, oslobođen Slobodan Milošević

Koliko Hrvate boli presuda u Hagu u kojoj je Tuđman osuđen kao član udruženog zločinačkog poduhvata najbolje pokazuju izjave saborskih zastupnika, ali i bivših visokih oficira HV i HVO.

Tako Božo Ljubić iz HDZ  poručuje da je presuda šamar Hrvatskoj jer zapravo odlučujuću ulogu u političkom sudu u Hagu igraju još uvek saveznici Hrvatske, NATO i EU.

On krivi i bivšeg predsednika RH Stipu Mesića koji je dao poverljive dokumente iz Ureda predsednika koji su onda selektivno davani i korišćeni. 
 
- To je omogućilo sudskim većima da donesu ovakve zaključke - ustvrdio je Ljubić.

Nekadašnji ministar obrane RH Pavao Miljavac izjavio je kako nije previše iznenađen što su presude potvrđene. 

- Ne postoji gora kvalifikacija - udruženi zločinački poduhvat, okupacija, čak i veze s Republikom Hrvatskom. To su teške kvalifikacije koje će definitivno, voleli mi ili ne, imati posledice i za RH, ali isto tako i na muslimansko hrvatske odnose u BiH - rekao je on.

I on je besan jer da se u presudi Ratku Mladiću ne spominje ni Radovan Karadžić niti političko vodstvo Srba u BiH a kamoli Beograd. 

- Od optužnice 2004. godine, prvostepene presude, pa ove drugostupene presude, nameće mi se utisak da je to sve zajedno deo jednoga međunarodnog udruženog poduhvata - ustvrdio je Miljevac.

Ivan Pernar iz Živog zida, međutim, tvrdi da HDZ pokušava da smisli što će reći i zato prekida sednicu Sabora.

- Činjenica je da je prema presudi haškog suda predsednik HDZ Franjo Tuđman, s još nekim drugim političarima i oficirima iz BiH,  bio član u zločinačkom poduhvatu. Ono što će HDZ sada verovatno reći je licemerstvo - da ne priznaje presudu. HDZ priznaje haški sud, ali je te iste generale, uključujući i Slobodana Praljka, isporučio Hagu. Pritom je teatralno i demagoški tvrdio, poput Ive Sanadera na splitskoj rivi, da su izdajice oni koji to rade - izjavio je Pernar.

Tagovi: