02.12.2017.

11:05

Foto:

Vesti

(VIDEO) OSTOJIĆ I CVIJANOVIĆ ZA PINK: Janković postaje KOMIČAN i svojim potezima degradira, ne samo sebe, već i politiku uopšte!

Novinar Zoran Ostojić, komentarišući presude haškog tribunala, da histerija iz Hrvatske nema veze sa sudbinom šestorice osuđenih, već sa delom o tome ko je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu.

- Ovo nije opravdanje za reakciju Hrvatske i osuđeni ratni zločinci se ne mogu nazivati herojima. Još traje suđenje Stanišiću i Simatoviću, ali posle ove presude imamo dokaz nesporne uloge hrvatske vojske u Bosni - kaže Ostojić.

Željko Cvijanović, glavni urednik "Novog standarda" ističe da samoubistvo u sudnici nije prvi put, te da treba imati u vidu da je Haški tribunal čisto politički sud, bez obzira da li presuđuje Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima.

- Sve poruke suda su političke. Ovo je srušilo mit o Hrvatskoj nevinosti u ratovima, pa su sada zbunjeni i traže reviziju procesa iako se proces vodi protiv pojedinaca, a ne protiv države. Ne znam odakle im samo to pravo, ali su valjda sve ovo doživeli vrlo traumatično - kaže Cvijanović.

pink.rs

Ostojić se složio da revizija presude ne može da postoji.

Govoreći o samoubistvu u sudnici, Ostojić to smatra gotovo neverovatnim i "svinjarijom".

- Gde god da se desi da se zatvorenik ubije, to je za mene svinjarija - rekao je Ostojić, dodajući da je Praljak samoubistvom svoju presudu stavio u drugi plan, ali da će doći vreme kada će izbiti u prvi.

pink.rs

Komentarišući slobodno novinarstvo, Ostojić smatra da je pričati o tome deplasirano, jer uređivačka politika zavisi od vlasnika, budući da su mediji danas uglavnom privatni.

Cvijanović smatra Jankovića vrlo "živopisnim likom" koji je u jednom trenutku postao kredibilan faktor na političkoj sceni.

- Potezi koje povlači degradiraju ne samo njega već i politiku. Ljudi poput njega govore o tabloidizaciji Srbije, ali on po tom pitanju funkcioniše bolje nego jedna starleta - kaže Cvijanović.

Ostojić smatra da priča o Jankoviću prelazi u komiku i da je protiv njega postojala kampanja u medijima, ali da je ona nepotrebna, te da je dovoljno da Janković progovori i reći će sam protiv sebe.

Tagovi: