04.12.2017.

13:55

Foto:

Vesti

(FOTO) POPOVIĆ U ARILJU najavio podršku vlade u izgradnji inovacionih startap centara širom Srbije

On je nakon razgovora sa mladim preduzetnicima u Arilju, koji su osnovali učeničke kompanije“ Plantagenet“ i „Rain drop“ istakao da je ovo odličan primer inovacionog preduzetništva kod mladih, kojim Srbija može da se pohvali. 

 - Ogromno je zadovoljstvo videti kako deca u srednjoj školi, u skromnim uslovima, ali sa velikim entuzijazmom i mentorskom podrškom, kao i podrškom opštine Arilje, uspevaju da pobeđuju na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i pokažu svima da i u skromnim uslovima mogu da se postignu dobri rezultati -  rekao je Popović novinarima.

Promo

On je dodao da su se ovi mladi ljudi nedavno vratili sa takmičenja u Švajcarskoj, gde su predstavili svoju ideju proizvodnje začinskog bilja u kućnim uslovima. 

 - Srbija bi ovime trebalo da se ponosi, i to može biti proizvod koji bi moglo da koristi svako domaćinstvo u zemlji -  naveo je Popović.

Učenici srednje škole „Sveti Ahilije“ su ministru predstavili inovacione proizvode svojih kompanija. Inovatori „Plantegeneta“ pohvalili su se svojim kompletom za kućno uzgajanje začina i čajeva, dok su učenici „Rain dropa“ predstavili sistem za automatsko navodnjavanje.

Promo

Tokom posete Arilju, ministar Popović se sastao i sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem.

Tagovi: