11.12.2017.

09:06

Foto:

Vesti

VUČIĆ NA PRVOM SASTANKU KOMISIJE ZA STANOVE: Kvadrat prosečno 500 evra, izgradnja od proleća!

Nakon sastanka, kojim je predsedavala Ana Brnabić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da bi izgradnja, ako Vlada Srbije obavi svoj posao do 15. januara, izgradnja mogla do počne već na proleće.

- Nismo mogli da uđemo u ovu realizaciju ranije, jer je bilo potrebno državno učešće. Sada su stvoreni uslovi za ulazak u vbeliki projekat državne stanogradnje . Ideja je da popravimo živoitni standard ljudima koji rade težak posao za našu državu. Mislim da policiju, vojsku, pripadnike Vojno-bezbednosne agencije, čuvare zatvora... Zbog njih se osećamo bezbedno, a imaju nevelika primanja i teško mogu sebi da priušte rešavanje stambenog pitanja dugoročno - istakao je Vučić. 

Tanjug

- Naš cilj je da ako školujemo policajce i vojnike, a ulagaćemo sve više u njihovo obrazovanje naš cilje da ostanu u vojsci i policiji - dodao je predsednik Srbije. Kako je istakao, stanovi će se prodavati pod najpovoljnijim uslovima. Cena kvadrata će biti u proseku 500 evra - u Vranju će biti manje, a u Beogradu između 550 i 580 evra.   

- Samo policija ima nešto manje od 20.000 ljudi koji nemaju rešeno stambeno pitanje, vojska oko 14.000, a u VBA oko 1.500 - naveo je Vučić, ukazavši da je će konkretna rešenja i kriterijume predstaviti premijer Ana Brnabić do 15. januara. 

Prema njegovim rečima, stanovi će biti na dobrim lokacijama, od kojih su neke već poznate. 

Tanjug

- Ovo su veoma niske cene, koje nisu tržišne. Vežno je da smo stvorili finansijske i druge uslove da se projekat realizuje. Biće to veliki korak napred za Srbiju - istakao je Vučić i dodao da će u izgradnji biti angažovane domaće kompanije i naši radnici.

Vučić je apelovao na Vladu Srbije da postavi pravične i odgovorne kriterijume za državne stanove, kao i da razmotri obuhvatanje naučnika, ukoliko za to postoji mogućnost.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i ministar unutršnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar finansija Dušan Vujović, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić. 

Tanjug

Prisustvovali su i gradonačelnici Beograda Siniša Mali, Novog Sada Miloš Vučević, Kragujevca Radomir Nikolić, Niša Darko Bulatović, Kraljeva Predrag Terzić i Vranja Slobodan Milenković. 

Tagovi: