13.12.2017.

13:36

Foto:

Vesti

ŠAPIĆ ZA VOŽNJE PO BEOGRADU DAO VIŠE OD POLA MILIONA!? Za godinu dana prešao hiljade kilometara!

Kako piše portal "Embargo", Šapić je džipovima BMW X5 i "tojota RAV 4" samo za vožnje po Beogradu i okolini potrošio neverovatnih 3.709 litara i prešao 23.574 kilometra.

Izvlačili pare

Tužilaštvo mora da ispita da li su na taj način izvlačene pare iz opštinskog budžeta
Mario Spasić, Savet za monitoring

Sa druge strane, opština je iste godine na ime troškova za gorivo za 20 službenih vozila platila dodatnih 2.008.110 dinara.

Bivši vaterpolo as juče nije želeo da objasni kako je moguće da je po Beogradu prešao toliko kilometara i samo nam je kratko rekao da ne komentariše napise "Embarga".

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da već na prvi pogled broj pređenih kilometara u lokalu za jednu godinu, kao i neverovatna količina potrošenog goriva za dva Šapićeva automobila, deluju sumnjivo.

- Gotovo je nemoguće da neko, vozeći samo po Beogradu, pređe toliko kilometara i potroši toliko goriva. Pa toliko ni taksisti ne prelaze, a kamoli predsednik opštine - navodi Spasić, dodajući da bi Tužilaštvo moralo da reaguje:

- Neophodno je detaljno ispitati da li je bilo zloupotreba. Da li su na taj način izvlačene pare iz opštinskog budžeta i da li je još neko od Šapićevih bližnjih sipao gorivo na račun opštine - zaključuje Spasić.

Tagovi: