13.12.2017.

16:06

Foto:

Vesti

JOVIČIĆ: Ðilas bi svojim povratkom da sahrani Beograd!

U izjavi dostavljenoj medijima, Jovičić kaže da prvo što su pomislili građani Beograda kada su čuli za Ðilasovo vraćanje u politiku, iz koje nikada nije ni izašao, je da je njemu i njegovom glavnom šefu, Miroslavu Miškoviću, ponestalo para.

- Ðilas kaže da bi garantovao svojom imovinom za nekakve projekte, a svi znaju da je istu tu imovinu stekao upravo pljačkajući Beograđane - naveo je Jovičić.

Dodao je da, kada Ðilas pominje projekte, u stvari misli na tajkunsko-lopovski sistem koji je patentirao sa Miškovićem i Šapićem, a dopunjavao kroz njihovo zajedničko vlasništvo nad medijima, dok uspešnost vođenja Gradom "meri po tome koliko su njegove i Miškovićeve firme napravile dobiti pljačkajući imovinu Beograda, javna preduzeća i sve Beograđane".

- Nisu Beograđani zaboravili ona mračna vremena kada su Ðilas i Šapić odbijali domaće proizvođače autobusa kako bi kupovali od stranih firmi po bezobrazno skupljim cenama, kada su radili rekonstrukcije kršeći zakone o javnim nabavkama, kada su uništavali javna gradska preduzeća i rasprodavali imovinu kako bi zamaskirali pljačke i trošenje para građana, niti su zaboravili milijardu i dvesta miliona evra duga koje im je Ðilas ostavio za sobom kada su mu građani zatvorili vrata gradske kuće - naveo je Jovičić.

A kako izgleda, zaključuje član Predsedništva SNS, kada vam finansijski pomaže Ðilas, i to novcem koji je oteo i pokrao, znaju, kaže, i članovi i rukovodstvo Demokratske stranke kojima je ostavio basnoslovne dugove i blokirane račune.

- I ja fuboko verujem da niko ne želi takvu budućnost, odnosno da prođe kao taj isti DS - kaže Jovičić.

Tagovi: