14.12.2017.

21:10

Foto:

Vesti

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA KUBI: Nastavljamo sa međusobnom podrškom, akcenat na ekonomskoj saradnji!

- Sutra ću imati susret sa predsednikom Kube Raulom Kastrom i verujem da će to dodatno unaprediti naše odnose, dodatno ojačati poziciju zemlje ukupno među karipskim zemljama, među kojima u najvećem broju u budućnosti možemo da očekujemo podršku i po pitanju Kosova i po drugim pitanjima - rekao je Vučić srpskim novinarima u Havani.

Tanjug

On je podsetio da je ovo, u svojstvu predsednika Republike, ali i kao premijera, njegova prva poseta latinoameričkim državama.

Kako je naveo, na Kubi nije sam već su sa njim i trojica ministara - zdravlja Zlatibor Lončar, privrede Goran Knežević i poljoprivrede Branislav Nedimović, i gradonačlenik Beograda Siniša Mali, što govori o širokom dijapazonu razgovora koji se vode o tome šta želimo u budućnosti od odnosa sa Kubom.- A želimo najbliže moguće odnose 

- istakao je predsednik Srbije.Prema njegovim rečima, Kuba je uvek pokazivala izrazito prijateljski stav prema našoj zemlji i kada je to bilo najteže, Srbija je uvek glasala za podršku Kubi da ne budu pod blokadom.

- Tako ćemo nastaviti da se ponašamo. I jedne i druge karakteriše borba za očuvanje nezavisnosti, suverenosti i teritorijalne celovitosti. Ono na čemu mora da se radi je dalje razvijanje ekonomskih odnosa - naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, delegaciji je priređeno izuzetno gostoprimstvo, delegaciju su vodili u nauspešnije kubanske fabrike.

Tanjug

- Svaki čovek u Srbiji je čuo za Kohibu, pa do predstavljanja i govora na Univerzitetu i susreta sa predsednikom skupštine, koji je iskreni prijatelj Srbije, saborac Raula i Fidela Kastra - zaključio je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ponosni smo na prijateljstvo sa Kubom!

Tagovi: