20.12.2017.

11:38

Foto:

Vesti

OTKRIVAMO! Predsednik Vučić dobio titulu POČASNOG DOKTORA Moskovskog državnog instituta!

Titula počasnog doktora Vučiću je uručena uoči predavanja koje je danas održao na tom institutu na temu: "Srbija, čuvar nezavisnosti, suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu".

Rektor MGIMO, akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov istakao je da je na inicijativu naučnog saveta odlučeno da predsedniku Republike Srbije dodele titulu počasnog doktora.

- Ne daje se toliko često, dobili su je neki poznati svetski političari i državnici, to je tradicionalno priznanje ali i nosi određene obaveze, a one se odnose na održavanje dobrih odnosa sa ovim institutom - istakao je Torkunov.

Informer


MGIMO postoji od 1944. godine, a univerzitetski status stekao je 1994. godine.

Studenti MGIMO bili su i sadašnji šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, generalna sekretarka UNESCO Irina Bokova, predsedavajući Generalne skupštine UN Miroslav Lajčak i drugi.

Među svetskim državnicima koji su do sada dobili titulu počasnog doktora MGIMO su i Nikola Sarkozi, Šimon Perez, Ban Ki Mun, Žak Širak, dok je iz našeg regiona ta čast pripala samo bivšem slovenačkom predsedniku Danilu Tirku.

Tagovi: