01.01.2018.

09:02

Foto:

Vesti

DAČIĆ OTKRIO: Šojguu redovno šaljem dunju i pelinkovac, ZAHAROVU ĆEKAM U MARTU U BEOGRADU!

On je u intervjuu za Novosti govorio o tome da se najbolje slaže sa ruskim diplomatom, ali najavio je i dolazak Marije Zaharove, portparolke MSP Rusije, u Beograd.

- Sa njim se nekako najbolje slažem. Ne pričam to zbog političkih razloga ili rusofilije, već zato što su naši susreti uvek prijatni, imamo lepa druženja - rekao je on.

Ipak, na opasku da mu je Lavrov drag zbog Zaharove, sa kojom razmenjuje lične poklone, Dačić navodi da “ima tu istine“.

- Ona će biti među prvima kojima ću poželeti sve najbolje u novoj godini. Dogovorili smo se i da u martu dođe u Beograd - dodao je.

Kako kaže, velika je stvar za Srbiju to što se sastaje minimum dva puta godišnje sa Lavrovim, i u Beogradu i u Moskvi, a pokušava to da uspostavi i sa Kinom.

Beta


U neformalnim susretima može mnogo toga da se otkrije o ljudima koji u javnosti uglavnom imaju strogu diplomatsku fasadu, priča Dačić. Tako otkriva da njegov veliki prijatelj i, kako kaže, jedan od najvećih prijatelja srpskog naroda Sergej Šojgu, izvanredno peva "Podmoskovske večeri" u džez varijanti.

- Redovno mu šaljem i "gorki list" i dunju. Ali, od kada je postao ministar odbrane, manje to koristi. Prednost mog načina komunikacije sa kolegama je u tome što meni nisu potrebni formalni bilateralni sastanci, ja razgovaram sa njima na svakom mestu, gde god se sretnemo - kaže Dačić.

Tagovi: