02.01.2018.

18:14

Foto:

Vesti

CILJ JE ELIMINISATI SRBE KAO BILO KAKAV FAKTOR U REGIONU: Zapad neće odustati, SRBIJA JE ZA NJIH MALA RUSIJA!

On u razgovoru ta Pravdu da je zapad zato i podelio srpski etnoprostor i smanjio svaku moguću vezu sa morem, uspostavljanjem kontrole nad Crnom Gorom. 

- Dakle, njihova strategija je da zavade i vladaju, kao što su to učinili i u istorijskoj Rusiji 1991. godine. I nikakve promene u Srbiji ne mogu iskoreniti ovu strategiju, jer je konačni cilj ove strategije eliminisanje Srba kao geopolitičkog faktora u regionu - jasan je Bovdunov.

On smatra i da izraz 'Zapadni Balkan' koji se masovno upotrebljava u EU nije slučajno skovan!

- Svaki izraz koji se koristi u političkom jeziku je politički konstrukt. Problem je samo ko ga je i u koje svrhe skovao. To je politički konstrukt, koji koriste EU i američke, takozvane think-tanks organizacije i zvaničnici, za region koji još uvek nije stvarno integrisan u EU i NATO (uprkos činjenici da je Albanija članica NATO, a ranije od zemlja 'Zapadnog Balkana', Hrvatska, je i članica NATO i EU). Dakle, za druge zemlje takozvanog 'Zapadnog Balkana' nema drugog izbora nego da prekopiraju politiku "uspešnijeg" i pridruže se EU i NATO. 'Zapadni Balkan' je čisto mehanički pojam koji nema nikakve veze sa identitetima zemalja koje pokriva - smatra ruski ekspert.

LOMIĆE NAS NA KOSOVU I RUSIJI - ALI NAS NEĆE SLOMITI! Željko Cvijanović, glavni urednik 'Novog standarda', o Novoj godini

Pod pritiskom NATO i EU, navodi on, postavljene su granice na mogućnosti razvoja rusko-srpskih odnosa. 

- Ali to su uglavnom imaginarne granice, koje nemaju veze sa interesima zemlje. Pream ovim dokumentima u vezi sa saradnjom sa EU i NATO, koje je potpisala srpska strana, srpski narod i država zaista ne dobijaju ništa. Ti potpisi pretvaraju Srbiju, ne u zemlju drugog reda, već u zemlju trećeg reda, jer su drugi red već zauzele Rumunija, Bugarska, pa čak i Hrvatska i Albanija. Srbi će u svojoj zemlji biti tretirani kao niža vrsta - upozorava Bovdunov.

fotomontaža

Da bi se ovo izbeglo, kaže, Srbiji je potrebna mnogo bolja saradnja sa Rusijom i Kinom i sa onim snagama na Zapadu, koji se suprotstavljaju tekućem stanju stari (na primer, Slobodarska partija Austrije, koja nije antisrpska, a imaće veći uticaj na austrijsku spoljnu politiku, jer je postala deo vladine koalicije.

- Procesi dezintegracije unutar EU otvaraju nove mogućnosti za zemlje kao što je Srbija. Ako Beograd razvije još bolje veze sa Rusijom i Kinom, može čak postati jedna od prvih tačaka rastuće moći multipolarnog sveta i deo najinteresantnijeg dela Srednje i Istočne Evrope, nezavisnog od Brisela - navodi Bovdunov.

Sociolog iz Moskve ističe da sve izgleda nekako kao ponavljanje starih obrazaca, sa osovinom Beč-Budimpešta sa jedne strane, i sa Rusijom sa druge strane i nekim uticajem atlantista u regionu. 

LAZANSKI O NOVOM SRPSKOM ORUŽJU: Vučićevi pobednički koraci, pretvorili Srbiju u SILU NA BALKANU!

- Samo će Brisel izgubiti uticaj kao nezavisni centar. Ali danas su i Beč i Budimpešta, pa čak i Turska, bliži Rusiji. Ovakva situacija će Srbiji pružiti veliku mogućnost, ako odluči da postane predvodnik multipolarne politike, bliski prijatelj i nezamenljivi saveznik Rusije, ali ne i neprijateljski nastrojen prema anti-briselizmu Beča, Ankare i Budimpešte - čime bi se umanjio ili uklonio postojeći pritisak ovih zemalja na Srbiju - optimista je on.

Unutrašnje podele u zapadnom taboru, objašnjava dalje, mogu pomoći Srbiji i drugim zemljama, koje nisu članice EU, da se distanciraju od Evropske unije koja posrće.

SRBI I RUSI REKLI NE I AMERI SE POVUKLI: Ujedinjene nacije potvrdile da neće biti Dejtona 2, BiH prepuštena sama sebi!!

- Sve zavisi od Srba, a sve je ostvarivo kad ljudi stvarno odluče šta da rade i kuda idu. I, to je misija patriotskih intelektualaca - da formulišu koherentnu alternativu trenutnom stanju stvari. Te je tako i promena moguća ako se ima jasna alternativa - kaže Bovdunov.

fotomontaža

Zapad pokazuje da je, objašnjava geopolitičku sitiaciju Bovdunov, njegova hegemonija u periodu opadanja i da je ne može efikasno produžiti.

TEK SMO POČELI DA NAORUŽAVAMO SRBE: Rusija brutalno uzvratila NA PRETNJE VAŠINGTONA BEOGRADU!

- Na to ukazuju unutrašnje podele na Zapadu. EU protiv Sjedinjenih država, francusko-nemačkog jezgro EU protiv Višegradske grupe i Austrije, bogati evropski sever protiv zemalja PIGS (PIGS skraćenica koja se koristi za države: Portugal, Italija, Grčka, Španija). EU posebno pokazuje da ne postoje zajednički ciljevi i politika i pretvara se u sve slabiji i slabiji organizam.Te dakle, ne postoje stvarni politički i ekonomski preduslovi za pridruživanje EU - tvrdi politički analitičar, sociolog i ekspert za evroazijski koncept Aleksandar Bovdunov. 

Tagovi: