28.01.2018.

18:18

Foto:

Vesti

(FOTO) KRAJIŠKI SRBI: Podržaćemo listu SNS na beogradskim izborima

Predsednik Skupštine Krovne organizacije izbeglih i raseljenih lica u Srbiji Milan Žunić rekao je na sastanku da su krajiški Srbi državljani Srbije i da žele da učestvuju u njenom političkom životu. 

- Krajišnici tradicionalno podržavaju vladajuću kolaciju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, a podržaćemo ih i na ovim beogradskim izborima - poručio je Žunić. 

Pokret socijalista

On je dodao da krajiški Srbi očekuju da im država Srbija pomogne u rešavanju problema, pre svega da im se vrate prava, kulturni identitet i privatna imovina u Hrvatskoj. 

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin zahvalio je predstavnicima krajiških Srba na, kako je rekao, iskrenoj podršci koju su dali listi koju predvodi Aleksandar Vučić u Beogradu, kao i na podrršcipolitici očuvanja nacionalnog identiteta, mira i stabilnosti koju vodi predsednik Srbije. 

Pokret socijalista

- Legitimno je sve što traže naši Krajišnici. Sve što je dobro za državljane Hrvatske, dobro je i za proterane Srbe. Kako se Hrvatska prema svojim građanima ponaša kada su u pitanju prava i imovina, neka se tako ponaša i prema proteranim Srbima, pa će moći da kaže da je razumela dubinu svoje greške.

Pokret socijalista

Srbi proterani iz Hrvatske jedini u Evropi danas moraju da dokazuju da imaju pravo na postojanje, jezik, pismo. To mora prestati i o tome ćemo glasno govoriti dokle god i poslednje pravo Srba ne bude zadovoljeno i ispunjeno - naglasio je Vulin. 

SNS: Ðilas ponovo pokazao da ga nije briga za građane

VESIĆ: Listu SNS podržale Ljiljana Kapor i Ljiljana Pekić!

Tagovi: