29.01.2018.

18:07

Foto:

Vesti

ĐILAS HOĆE VUČIĆEVU GLAVU: Jankovićev i Jeremićev kandidat PRIZNAO, Beograd ga ne zanima CILJ MU JE RUŠENJE VLASTI U SRBIJI!

Lider žute tajkunske koalicije Dragan Đilas priznao je juče da ga zapravo ne zanima Beograd, već da mu je cilj da sa svojim partnerima - Jankovićem, Jeremićem, Veljom Ilićem i sličnima - na silu otme vlast u celoj Srbiji!

Na predstavljanju svoje kandidature za gradonačelnika prestonice Đilas je juče jasno i glasno poručio da su lokalni izbori samo uvod u 'specijalni rat' na republičkom nivou.

Ima spremne kadrove

Da ozbiljno razmišlja o otimanju vlasti u Srbiji, potvrđuje i činjenica da Đilas već ima i spremne potencijalne kandidate za nove ministre, pa čak i za funkciju premijera. Neke od njih nabrojao je u svom govoru.

Đilasov pritisak na medije:
Pet tužbi protiv Informera

Tajkun Dragan Đilas na sve načine pokušava da ućutka Informer i spreči nas da objavljujemo istinu o njemu i njegovim saradnicima.
Đilas je samo od avgusta prošle godine do danas podneo pet tužbi protiv Informera. On se žali sudu da je pretrpeo ogroman 'duševni bol' i da mu je narušen ugled, pa kao nadoknadu traži odštetu od ukupno 1,8 miliona dinara!

- Želimo da se napravi nova vlada u ovoj zemlji koja će nas dovesti u normalu. Ja sam siguran da bi svi ovi ljudi ovde bili presrećni kada bi neko kao recimo predsednik SANU Vladimir Kostić bio na čelu Vlade i da on kaže da će žrtvovati koju godinu života da povede tu Vladu. Pa da u tom kabinetu sedi sudija Miodrag Majić, koji je pokazao hrabrost, da on bude ministar pravosuđa. Da u tu Vladu pozovemo nekoga kao Danicu Popović, sa kojom se ja inače ekonomski ne slažem, da bude ministar finansija. Da Marija Bogdanović koju godinu svog života, umesto na proteste, uloži u vođenje prosvete. Zamislite takvu Vladu, ta Vlada treba da vodi Srbiju napred, a mi da pomognemo tako što ćemo ubediti građane da izađu da glasaju kako bi tako nešto imali sutra... - rekao je Đilas i dodao da mu je svojevremeno nuđeno i premijersko mesto, ali da ga je odbio jer to ne zna da radi (!?!).


I Đilasov koalicioni partner, lider PSG Saša Janković najavio je juče da će pokušati da izazovu haos u celoj Srbiji.


- Beogradski izbori nisu samo bitka za glavni grad, već za celu Srbiju jer Beograd ima posebno mesto u zemlji - objasnio je Janković.


Na drugoj strani, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da Đilasu i njegovim pajtašima očigledno nije stalo do Beograđana već samo do vlasti i fotelja.


- Očigledna je namera Miškovićevih lakeja Đilasa, Šapića, Jankovića, Jeremića i ostalih da u Srbiju unesu nestabilnost. Njima su izbori u Beogradu samo oruđe! Nije njima stalo ni do Beograda ni do Srbije, već samo žele da se dokopaju fotelja i vlasti, pa da ponovo zadužuju i uništavaju Srbiju i njene građane, dok u isto vreme pune svoje džepove. Ipak, uveren sam da im građani neće dozvoliti da ponovo prave haos i nestabilnost i da ekonomski rast Srbije zaustave samo da bi omogućili ekonomsko jačanje dobro znanih lopuža i tajkuna - ocenjuje Jovanov.

Neostvariv scenario


Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Informer da je to što Đilas planira vrlo teško ostvarivo.


- Čak i da partije okupljene oko Đilasa preuzmu vlast u prestonici, što je malo verovatno, takav scenario na nivou republike apsolutno je nemoguć. Janković, Jeremić i Đilas nemaju nikakvo uporište van Beograda i rezultati lokalnih izbora u različitim opštinama to konstantno pokazuju - ističe Vukoičićeva.

'Preleteli' od Jankovića kod ŠuletaNovinar Srđan Škoro, akademik Dušan Teodorović i novinarka Tatjana Vojtehovski, koji su doskoro zdušno podržavali Sašu Jankovića, sada su stali uz Dragana Šutanovca i podržali njegovu kandidaturu za gradonačelnika Beograda!
Ovi 'preletači' juče su prisustvovali predstavljanju liste 'Da oslobodimo Beograd' i iz prvih redova podržavali Šutanovca.

Tagovi: