02.02.2018.

16:20

Foto:

Vesti

SRBIJA IMA ISKRENOG PRIJATELJA! Popović: Španija poštuje teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova

- Srbija u Španiji ima iskrenog prijatelja koji će podržati svaku odluku Srbije po pitanju Kosova, jer Španija pre svega poštuje teritorijalni integritet Srbije. Takođe, Španija u Srbiji vidi velikog prijatelja, jer je od Srbije uvek dobijala bezuslovnu podršku za sva pitanja koja su za nas važna - rekao je Suarez.

Popović je tom prilikom izrazio zahvalnost na principijelnoj podršci koju Španija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova. 

Tanjug

- Posebno bih izrazio zahvalnost za stav Španije koji je pre nekoliko dana iznet u dokumentu predstavljenom evropskoj javnosti, a u kojem je jasno istaknuto da Španija ne priznaje lažnu državu Kosovo - naglasio je Popović, navodi se u saopštenju iz ministarstva.

Nedelju dana pre usvajanja Strategije proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana, Španija se oštro suprotstavila uključivanju Kosova u bilo koji proces koji ostavlja utisak da se Kosovo tretira kao država, navodi se u saopstenju.

Tanjug

Ministar Popović i ambasador Suarez razgovarali su i o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, posebno u oblasti inovacija. Dvojica sagovornika dogovorila su se da u budućnosti aktivno rade na razmeni znanja i iskustava i uspostavljanju saradnje u oblasti inovacija, IT i tehnološkog razvoja.

POPOVIĆ U OBRENOVCU: Uskoro konkurs za nove startap kompanije

POPOVIĆ I ŠARČEVIĆ: Dodeljeni inovacioni vaučeri srpskim preduzećima!

Tagovi: