10.02.2018.

19:01

Foto:

Vesti

ZAŠTO JE SPS U KAMPANJI POKRENUO OVU PRIČU?! TOMA FILA: Zvezdan je mogao da bude Gavrilo Princip, da PRIZNA DA JE ĐINĐIĆA UBIO IZ POLITIČKIH MOTIVA!

Ugledni beogradski advokat Toma Fila rekao je da bi Zvezdan Jovanović bio slavljen kao patriota i rodoljub samo da je na suđenju rekao da je premijera Zorana Đinđića ubio iz političkih razloga! 

Fila je u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" otkrio da bi on, da je radio kao branilac u tom slučaju, stvari postavio potpuno drugačije.

- Tražio bih u tom slučaju da Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Zorana Đinđića iz političkih motiva. Da ga je ubio jer ga je smatrao izdajnikom. 

Da je pucao jer je Đinđić hteo da najbolje borce sa Kosova i iz ratova u Hrvatskoj i BiH izruči Haškom tribunalu. Ubistvo bi onda dobilo jasnu političku boju, a Zvezdan Jovanović bio bi politički krivac - naglasio je Fila i dodao da ubistvo premijera mora da ima politički predznak:

- Zvezdan je pokazao mesto odakle je pucao i sve je tada bilo jasno i gotovo. Suđenje je bilo jasno još na početku... Ubedio bih zato Zvezdana Jovanovića, rekao bih mu da prizna i da kaže da je Đinđića ubio iz patriotizma. 

On bi onda dobio oreol jednog patriote, rodoljuba, kao što je, recimo, ubistvo Franca Ferdinanda, ono s Gavrilom Principom... Znam, pljuvali bi po meni, i sad će da pljuju, ali dosadili su više i Bogu i narodu. Ubistvo Đinđića je bilo proizvod straha od Haškog tribunala.


Fila podseća da je u Jedinici za specijalne operacije (JSO), kojoj je pripadao i Jovanović, vladao strah od izručenja Hagu.

- Znali su da Đinđić radi na tome da se to uradi jer on je tamo već bio poslao Slobodana Miloševića. Razlog njegovog ubistva je strah da će ih poslati u Hag, ništa drugo. Nema političke pozadine, ono Koštunica i politička pozadina atentata, pa to su gluposti... - zaključio je Fila.

Đinđić pogazio reč datu Slobi

Toma Fila insistira i na činjenici da je Đinđić kao predsednik Vlade pogazio reč datu bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću i isporučio ga Hagu.

- Kad je hapšen Milošević, tada su Đinđić, Koštunica i Milutinović potpisali da ga neće goniti i da ga neće hapsiti zbog Haga. Đinđić je kao premijer potpisao da ga neće isporučiti, a izručio ga je. 

youtube

Potpisao je da neće biti gonjena Miloševićeva porodica, a gonjena je. Rekao je i da neće dirati imovinu, a dirali su. Znači, ništa od onoga što je obećao Đinđić nije ispunio. 

Upozoravao sam Miloševića, ali on je verovao Đinđiću... - rekao je Fila uz napomenu da nijedna druga država na svetu nikada nikome nije isporučila svog predsednika.

Posle svega ipak nejasno ostaje pitanje: Zbog čega je SPS u kanmpanji pokrenuo ovu priču?!

BAGZI KRIJE TAJNU ZLOGLASNOG ZEMUNSKOG KLANA: Svedok saradnik zna gde su Šiptar i Kum sakrili novac, ON MU JE DOSTUPAN?!

Tagovi: