13.02.2018.

13:29

Foto:

Vesti

SELAKOVIĆ: Sastanak Vučića i kardinala jedan od najvećih dometa posete!

- Predsednik Srbije je juče imao aktivnost koja nikada nije bila u agendi posete nekog sprskog državnika Hrvatskoj. Poseta kardinalu Bozaniću u Zagrebu je jedan od najvećih dometa ove posete - rekao je Selaković gostujući na televiziji Pink uz podsećanje da je vera ono što razdvaja Srbe i Hrvate.

Srbe i Hrvate, kako je naveo, povezuje sličan jezik, viševekovna prošlost, nekada zajednička borba protiv zajedničkih neprijatelja, borba za neke vrednosti zapada, ali ono što ih razdvaja - jeste vera, napomenuo je generalni sekretar predsednika.

Sastanak Vučića i zagrebačkog karninala za Selakovića je signal da je makar razgovorom moguće otopiti odnose između Srba i Hrvata, iako se ne slažemo oko mnogih stvari.

(UŽIVO) VUČIĆ U HRVATSKOJ, DRUGI DAN: Predsednik u Vrginmostu - HOĆU DA S PONOSOM NOSITE SVOJE SRPSKO IME!

Kao najteže pitanje između Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve, koje razdvaja Srbe i Hrvate, Selaković je naveo - prirodu ličnosti i istorijsku ulogu Alojza Stepinca - nadbiskupa zagrebačkog u periodu 1941 - 1945. 
Govoreći o problemima Srba i Hrvata, on je naveo da je prilikom nedavne posete Kordunu Baniji i Zagrebu uvideo da postoje problemi svojstveni samo Srbima, i problemi koji su zajednički i Srbima i Hrvatima.

- Problem Srba, kako je to rekao juče naš mitropolit Porfirije, je što se suočavaju neretko sa takvom klimom i životnim okruženjem koja maltene podseća da su suočeni sa organziovanim sistemom mržnje i diksriminacije - preneo je Selaković.

VUČIĆ OCENIO PRVI DAN POSETE HRVATSKOJ: Jedni i drugi imamo interese, sve više stvari će nas ubuduće SPAJATI A NE RAZDVAJATI!

Tagovi: