19.02.2018.

20:52

Foto:

Vesti

(VIDEO) VUČIĆ U ĆIRILICI: Do kraja godine veće plate i penzije do 12 odsto!

00.22 - Vučić je pozvao građane da izađu na predstojeće izbore i izjasne se o budućnosti. 

- Važno je da izlaznost bude što veća. Narodna volja za nas je svetinja, pa ko pobedi- zaključio je Vučić.

23.14 - Stopa nezaposlenosti je sve manja, a to je veoma važno, rekao je Vučić i istakao da je čak manja nego i nu nekim zemljama Evropske unije.

23: 50 -  Do kraja 2018. plate i panzije 10 ili 12 odsto veće

Do kraja godine biće još jedno povećanje plata i penzija, rekao je Vučić, te dodao da veruje i nada se da će to biti 10 ili čak 12 odsto. 

- Ako budemo povećali minimalac za 1 odsto, ja još očekujem i srećan sam zbog toga da ćemo imati još jedno povećanje plata u javnom sektoru i penzija. I ako budemo isli 10 odsto, a nadam se, razgovarću i sa premijerkom, 12 odsto, taman da prosečcna plata bude 490 evra, pa ako to nije velika razlika u odnosu na 336...mislim da je to velika razlika i to je zbog sigurnih javnih finansija - objasnio je.

printscreen

I pri tome, dodao je, nista nećemo time da ugrožavamo od onog sto smo već postigli, nećemo da povećavamo javni dug, za javni sektor ne brinemo, ali moramo da jačamo privatni sektor. 

23.10 - Predsednik Srbije je govoreći o ekonomiji i stranim investicijama izjavio da je smederevska Železara postigla najveći rezultat do sada, kao i da je danas najveći izvoznik, veći i od Fijata, a da očekuje da će se do kraja 2018. godine naći i rešenje i partner za RTB Bor.

Vučić je istakao da su rezultati Železare toliko dobri, da bi, i da je to jedino što je ova vlast uradila - trebalo stalno pominjati 

Podsetio je da bi samo za "uništenje stare" železare trebalo 100 miliona dolara. 

- Svaka čast našim kineskim prijateljima - poručio je Vučić i dodao da nema nikakvih trzavica u odnosu sa njima.

Što se tiče Bora, danas je bolje stanje, cena bakra je visoka, ide iznad 7000 dolara, ali da se postavlja šta će biti kada ona padne.

Kako je rekao razgovaramo sa ruskim i kineskim partnerima i očekuje da se taj posao oko Bora završi do kraja godine.

Govoreći o javnim preduzećima Vučić je rekao da je 2014. neto gubitak u javnim preduzećima bio 65,3 milijardi dinara, da su krenule žestoke promene dubinski i sistemski, te je 2015 dobitak bio 2,5 milijardi, a 4,6 milijardi u 2016. godini. 

22.56 - Predsednik se osvrnuo na nedavni  fizički napad na mlade aktiviste SNS, mladića i devojku, a koji su prisutni u studiju.

Vučić je ocenio da je u Srbiji sve izokrenuto zarad političkih interesa, jer je nekima potrebna kasa Beograda i poručio nasilnicima, poput, kako je rekao, barabe od oficira, koji je ovih dana napao mlade naprednjake, da ih nije pokolebao i da neće moći da ih pokoleba. 

- Ja sam ponosan što imamo ovakvu divnu decu, koji nikoga ne biju. Što si pretukao devojku? Nisi je pokolebao, ima ista uverenja koje je imala, a koja je htela s tobom da podeli. Ni ovog dečka koji igra fudbal, a od kojeg si teži 60 kilograma, nisi uspeo da pokolebaš iako si ga udario dva puta pesnicom - rekao je Vučić. 

- Pogledajte ovu divnu devojku i momka, Nevenu i Nemanju. Oni su najkulturnije pozvonili na interfon i predstavili se kao aktivisti SNS, a onda je taj vojni oficir, da ne kažem šta mislim o njemu, u pidžami izašao i fizički ih napao - rekao Vučić.

Printsceen

- Ali ni to ih nije pokolebalo, evo ih i večeras ovde u studiju.

Istakao je da je njegova poruka ista i Jankoviću, Šapiću i Jeremiću. 

Vučić je kazao da je pustio da teče hajka protiv njegove stranke, jer je slučajno jedan oficir udario jednu pristojnu, mladu devojku i mladića, a cela javnost je krenula da brani „časnog oficira“. 
Prikazao je u studiju Hepi televizije Nevenu i Nemanju koji su napadnuti. 

- Ta baraba, iako mu niko nije došao na vrata, izašao je napolje i ovu devojku udario preko zuba i po vratu. Šta biste uradili da vašoj ćerci tako nešto uradi? - upitao je Vučić. 

Ukazao je da je taj oficir mogao da zalupi vrata i kaže da neće da razgovara, te dodao da u celom svetu stranke u kampanji idu od vrata do vrata. 

- Što ti je teško da kažeš „nisam zainteresovan“, već si trčao u pidžami i udario devojku zato što je stala i okrenula se da zapiše broj zgrade da zna gde su je jurili - objasnio je Vučić. 

Kazao je da su „deca“ uljudno tražila razgovor a kao odgovor dobili „Paljba stoko jedna“, te potom je sleteo dole da ih bije. 

- U našem društvu je to bogougodno delo. Šta je da se desilo obrnuto, rekli bi da Vučićev crni aparat bije divne mlade ljude - naglasio je on. 

Ko svaki dan govori "mi ćemo olovkom, pa ćemo ako ne uspe da izađemo na ulicu?". To su oni koje podržavate (Ćulibrku), pozivaju na nasilje! - pojasnio je Vučić.

Danas se javio neko iz Radulovićeve stranke da su mu pretili, sad i o tome mora da se vodi računa.

- Mi ćemo da budemo krivi ako naša deca budu dobila batine. Ali ljudi na kraju vide istinu, jer ona ne može da se sakrije. Veoma je važno ljudima da se objasni da izađu na izbore. Važno je da bude mir!

22.40 - Govoreći o sve većem broju turista u Srbiji, Vučić je rekao da najveći broj stranih turista dolazi iz Turske i to najviše u Beograd.

- Ponosan sam na dobre i velike promene i infrastrukturne radove koji su završeni, a koji su doveli do toga da udeo stranih turista u 2017. godine bude za 12 odsto veći od 2016. godine.

22.25 - Očekuje da će Tramp doći krajem godine

Vučić je opisao situaciju kada je pozvao Li Kećijanga, kineskog premijera u goste Srbiji. Istakao je da i Merkelova, Zigmar Gabrijel i svi ostali državnici koji su posetili Srbiju sada imaju potpuno drugačiji odnos prema nama, a da krajem godine očekuje da u goste dođe predsednik SAD Donald Tramp.

Printsceen

22.10 - O odnosima sa Rusijom, Kinom i EU

- Držimo se svoje stolice, sami donosimo odluku. Vlada donosi odluke, siguran sam da će Ana Brnabić da se konsultuje. Imamo svoju glavu da razmišljamo, a ona je najbliža srpskoj strani i našim interesima! To je jedina politika koja donosi rezultat za ovu zemlju i naše građane - ocenio je Vučić i rekao da je to njegov posao i da ih treba pustiti da rade kao i do sada.

Upitan da li ćemo morati ipak da izaberemo jednu stranu, a da bismo ostali na svojoj stolici, poručio je da to sluša već četiri godine...tipa: Vučić je gotov jer će morati na ovu ili onu stranu...

- Ali, to sto oni govore među sobom - bas me briga, meni je važno da se sviđa građanima Srbije. 

Upitao je svoje kritičare koje bi oni strane da se odreknemo, u situaciji kad je naša razmena s Rusijom povećana 25 odsto, a od ukupne razmene 20 odsto je s regionom, a 68 sa EU. 

- Da izgubimo jedno ili drugo, sta hoćete - upitao je te poručio:

Printsceen

- Moj je posao da ne izgubimo ni jedno ni drugo, uspevali smo to ranije, uspećemo i sada. 

A kad ne bude mogao da u tome uspeva, kaže, doći će na vlast neko drugi ko će to moći. 

Na pitanje Milana Ćulibrka šta će uslediti na sastanku sa Sergejom Lavrovom za dva dana, Vučić je ponovio da već nekoliko godina slušamo da se ne može sedeti na dve stolice.

- Srbija bez Rusije, to je jako loše, Srbija bez evropskog puta isto tako loše. Završićemo taj put, nadam se 2025. godine, ali ćemo u međuvremenu napraviti još bolje odnose s Rusijom - zaključio je. 

Srpsko-ruski odnosi su jedna od najčešće pominjanih tema.

- Da ne pravimo od EU đavola, pomažu nam na mnogo načina. Ali tek nedavno se pojavio zahtev da Srbija pre ulaska u EU mora da uvede sankcije Rusiji i tako uskladi spoljnu politiku sa Unijom. Pritisaka uvek ima. Pa Britanac Kameron je govorio kako ne treba da prodamo Kinezima Železaru u Smederevu, a istu tu kinesku kompaniju je pozvao da ulaže u njegovu zemlju. Pa, čekaj majstore malo, prikoči. Jesmo manji iod vas, ali stani malo.

21. 55 - Vućić cepao papire zapadnih zvaničnika o nezavisnom Kosovu

- Više različitih papira sam do sada pocepao! Mi moramo da budemo ti da ne idemo sa maksimalističkim, već ozbiljnim i realnim ciljevima - naglasio je Vučić povodom zapadnih predstavnika i još jednom dodao da ne mogu Albanci sve da dobiju, a mi ništa.

Printsceen

Krajem marta, odnosno početkom aprila rekao je da će imati hrabrosti da govori sa našim narodom o tome.

Predsednik je da ne želi da učestvuje u bilo čemu što bi nas vodilo u ratove, ali i da predlog sa kojim će izaći pred građane Srbije u vezi Kosova sigurno neće biti „dragi Albanci, prepuštamo vam sve“. 

- Ja ću svakako izaći sa predlogom, pošto nisam bio kukavica ni kada smo sproveli fiskalne reforme, čime se hvalimo i dičimo, a i drugi hvale. Imaću hrabrost da kažem šta je predlog. Ako ga ne bi imali, imali bismo zamrznuti konflikt - objasnio je on. 

21.40 - Govoreći o brutalnom ubistvu Olivera Ivanovića ispred prostorija stranke, Vučić je otkrio da ne mogu da dobiju snimke mesta ubistva u Kosovskoj Mitrovici sa satelita, jer su mu rekli da je bila magla.

- Kad bih vam rekao šta su uradili sve BIA i MUP, ne biste mi verovali. Za sada imamo određene sumnje i nadležni orrgani će nastaviti da rade - rekao je Vučić i dodao da su upleteni još neki ljudi, ali nije više hteo da otkrije.

Printsceen

Predsednik Srbije je istakao da ne misli da je ubistvo lidera lidera Građanske inicijative "Srbija, sloboda, pravda" skrajnuto iz medija.

- Ne odbacujem mogućnost da je naručilac ubistva Srbin, ali ni Albanac! - istakao je Vučić.

21.37 - Hoćemo li mi zato što smo ljuti jer su nam činili nepravde , što su jedino nas u Evropi bombardovali da ćutimo ili ćemo da dignemo glavu i gledamo u budućnost? Ja ću dati svoj predlog za kompromisno rešenje, jer ne može neko da dobije sve, a neko da izgubi sve.

21.30 - Upitan da prokomentariše izjave Boruta Pahora i Edija Rame o Kosovu, Vučić je rekao:

- Postoje razni pritisci, ali mi se ponašamo krajnje odgovorno i u odnosima sa susedima, ali i prema EU. Postoje različiti aršini... Prištini je dato sve. Albanci mogu sve, da prisvoje tuđu teritoriju, a Srbi ne mogu ništa. Nema tu ljubavi, već samo interesa. Danas jedino što Srbiju više poštuju jer smo politički i ekonomski jači.

Printsceen

21.24 - Veoma je važno da novinari u Srbiji rade slobodno i da mogu da pišu šta hoće, rekao je Vučić upitan da li su u Srbiji mediji slobodni.

- Neka pišu šta hoće i NIN i drugi, ja ću da radim i da pobedim svojim radom, a nikome neću da plaćam reket, nikome neću da se ulagujem i ulizujem. 

Printsceen

21.20 - Aleksandar Vučić je odmah na početku emisije ušao u polemiku sa Milanom Ćulibrkom. Vučić je rekao da mu odgovara što ga NIN oštro kritikuje jer pokazuje da sloboda medija postoji što nije bio slučaj u vreme Borisa Tadića i Dragana Đilasa.


Tagovi: