20.02.2018.

12:04

Foto:

Vesti

(VIDEO) VUČELIĆ NA PINKU: Đilasova i Šolakova tajkunska hobotnica bi da zavlada Srbijom!

Prema dokumentaciji u koju su Novosti imale uvid, Šolak je krajem oktobra obezbedio Đilasu čak četiri i po miliona evra na ime prodaje zgrade u Ulici antifašističke borbe 13b u Beogradu. Transakciju su pokušali da prikriju kupovinom preko firme čiji se krajnji vlasnik teško otkriva, ali svi tragovi vode do Šolaka.Samo nekoliko dana pre nego što je objavio da ulazi u trku za prvog čoveka glavnog grada, Đilas je prodao zgradu u Ulici antifašističke borbe 13b - na krajnje čudan način, a sedište njegove "Dajrekt medija" ostalo je i dalje na toj adresi.

U dostupnim spisima vidi se da je kupac zgrade firma "Tekhil plaza", iza koje navodno stoji Šolak. Osim toga, kako se vidi iz dokumentacije, pre nego što je 31. oktobra 2017. potpisan kupoprodajni ugovor, Šolak je kod banke založio još nekupljeni objekat kako bi dobio kredit da isplati Đilasa. - Krenulo se tim tragom i došlo se do toga da je ovo način da se finansira kampanja. Meta je da se Aleksandar Vučić oslabi i da se na republičkom nivou njegova popularnost spusti ispod 50 odsto i ispod 40 u prestonici i lokalnim sredinama. U traganju za alternativom u borbi protiv Vučića ide se na Đilasa, Jankovića i Jeremića. Znaju da oni nisu baš valjana alternativa, ali služe za male ugrize na telu vladajuće stranke - ističe Vučelić.

pink.rs

On podseća da je Đilas davno počeo da se bavi biznisom, a zatim se pojavio sa političkim uticajem.

- Tu je stalno njegova klackalica. Uzimanje vlasti i politički uticaj omogućuje hiljadu puta veći promet njegove firme “Dajrekt medija”. Politička moć se onda koristi da se uvećava kapital. Kada se moć izgubi, obavljaju se fiktivne promene, drži se određeni uticaj, a kada obrti novca ne budu dovoljni, ponovo se juriša na vlast. Tada se koriste sva sredstva. Podsećam da je Đilas opljačkao svoju stranku zajedno sa Šapićem, što je potvrđeno iz unutrašnjosti stranke. Dobija se, dakle, slika jedne hobotnice - kaže Vučelić.

- Jedan krak hobotnice, kako ističe, čini agencija koja se bavi oglašavanjem, vlasnik kablovskih operatera, zatim unošenje novca koji može biti predmet internacionalne obrade, politički uticaj i interesi u vidu novca. Sve to zajedno čini hobotnicu ili spregu za ovladavanje javnom scenom i medijima – objašnjava Vučelić.

Tagovi: