21.02.2018.

15:50

Foto:

Vesti

(FOTO) SVI GRAĐANI IMAJU JEDNAKA PRAVA! Popović Ivković: MUP profesionalno reaguje na sve prijave ugrožavanja bezbednosti novinara

Komesar Muižnieks istakao je kao pohvalnu i činjenicu da je i prošlogodišnja „Parada ponosa“ prošla bez incidenata i da su pripadnici policije omogućili njeno nesmetano i bezbedno održavanje.

Državni sekretar Biljana Popović Ivković je istakla da Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno radi na unapređenju prava LGBT populacije, romske nacionalne manjine, kao i drugih manjinskih zajednica.

Informer

- Svi građani Republike Srbije imaju apsolutno jednaka prava. Ministarstvo unutrašnjih poslova uvek je u službi građana i otvoreno je za dijalog i saradnju - rekla je Popović Ivković.

Informer

Na sastanku je bilo reči i o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa novinarskim udruženjima.

Popović Ivković je podsetila da su u cilju efikasnije zaštite novinara Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo zaključili sa novinarskim udruženjima Sporazum o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara.

Informer

- Ministarstvo unutrašnjih poslova profesionalno reaguje na sve prijave ugrožavanja bezbednosti novinara. Međutim većina pretnji stiže putem društvenih mreža, pa efikasnost policije u ovim slučajevima zavisi i od dostavljanja informacija od strane „Fejsbuka“ i „Tvitera“, ali odgovori nažalost nekad izostaju - naglasila je Popović Ivković.

POPOVIĆ IVKOVIĆ: DS ponovo pokazala vrhunsko licemerje!

Tagovi: