22.02.2018.

15:41

Foto:

Vesti

LINTA: Izetbegović nastavlja velikobošnjačku politiku!

- Temelji velikobošnjačke politike su besmislene priče o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici, nepravdi prema Bošnjacima i BiH i najnovija optužba da Republika Srpska tobože stvara vlastite paravojne jedinice - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, to jasno pokazuje da Bakir Izetbegović i SDA nisu spremni da preuzmu odgovornost i pokažu spremnost za kompromis i dogovor sa političkim predstavnicima srpskog naroda, uz dosledno poštovanje Dejtonskog sporazuma.

- Bez promene bošnjačke politike nije moguće očekivati rešavanje brojnih problema u BiH i okretanje prema ekonomskom razvoju da bi se obezbedio bolji život njenih građana - dodao je Linta.

Izetbegović je juče naveo da "Hrvatska i srpska strana pozivaju na sukobe", te da svaka iz svojih interesa, kako bi ostvarile svoje ciljeve, svesno šire netačne informacije o radikalizaciji i opasnosti od islamskog ekstremizma u BiH.

- Rade to i hrvatska i srpska strana. Hrvatskoj je cilj novi izborni zakon (u BiH), srpskoj nešto opasnije od tog - izgovor za vlastitu radikalizaciju, za stvaranje vlastitih paravojnih jedinica, za tvrdnje o ''nemogućem životu sa Bošnjacima'' i potrebi za ''izlazak iz propale zajednice koja se radikalizuje'' i tako dalje. Sve što oni rade, i planiraju da rade, imputiraće nama - rekao je Izetbegović.

Tagovi: