03.03.2018.

18:50

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: PRODAJA SRBIJE!

Elem, dotična vest kaže da Šiptari, preko tajnih ugovora, već godinama kupuju hiljade stanova u Nišu! Bivši načelnik Vojnobezbednosne agencije, general Momir Stojanović tvrdi čak da su Albanci sa Kosova, uz pomoć korumpiranih srpskih kriminalaca, otkupili 12.000 stanova i kuća, i to samo u Nišu! I bar još toliko u drugim gradovima na jugu centralne Srbije, najviše u Vranju i Leskovcu. Tačnost ovih navoda potvrdila je i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Ona, doduše, kaže da je cifra od 12.000 Šiptarima tajno prodatih nekretnina preterana, ali nema sumnje da su u pitanju na hiljade kuća i stanova.

Ponavlja se Titov vakat

Kako smo ostali ravnodušni pred saznanjem da albanski ekstremisti jug centralne Srbije otimaju na isti način na koji su za Titovog vakta oteli Kosovo i Metohiju?

I? Ništa? Pa, kako ništa? Kako to da ova vest, da ova priča nije izazvala reakciju srpske politike i srpskih medija? Kako smo to i zašto ostali ravnodušni pred saznanjem da albanski ekstremisti jug centralne Srbije otimaju na isti način na koji su za Titovog vakta oteli Kosovo i Metohiju? 

Zar ova saznanja bivšeg šefa VBA i načelnice Nišavskog okruga ne bi morala odmah da budu proverena? I zašto se ne primene zakonske odredbe o proveri porekla novca? Zar ćemo ćutke dozvoliti da albanska mafija krvavim parama otkupljuje Srbiju?!

Kakvi smo?

Najvažnije je da se svi mi zapitamo kakvi smo to ljudi? Kako je moguće da uopšte postoje neki Srbi koji pristaju da Šiptarima za pare, ma kolike te pare bile, tajno prodaju svoju dedovinu i očevinu

To su sve pitanja za ljude iz vrha države, ali i za moje kolege urednike i novinare kojima ovo nije tema. Ali, zapravo je najvažnije da se svi mi zajedno zapitamo kakvi smo to ljudi?! Kako je moguće da uopšte postoje neki Srbi koji pristaju da Šiptarima za pare, ma kolike te pare bile, tajno prodaju svoju dedovinu i očevinu? 

Zar je moguće da je samo nama Srbima baš sve na prodaju? Pa, i država, pa i nacija, pa i budućnost?!

Možete li, dakle, da zamislite da bi neki, bilo koji, Albanac danas u Prištini tajno preprodao svoj stan nekom, bilo kom, Srbinu? Pa sve i da mu taj Srbin ponudi i duplo i tri puta više para? Ili, da li bi neki Hrvat u Vukovaru na taj način tajno Srbinu prodavao svoju imovinu? To je nemoguće, zar ne? Da, ali zašto je onda je to moguće samo kod nas Srba?! Zar je samo nama keš važniji od nacije?! Zar je moguće da smo toliko sebični i samoživi da mislimo samo na sebe i svoje guzice?

Mislite o tome. I pričajte svima o tome. Molim vas. Ne zbog sebe, ne zbog nas. Nego zbog naše dece, zbog naših unuka.

Tagovi: