04.03.2018.

07:08

Foto:

Vesti

IZBORNA BITKA ZA BEOGRAD: ZATVORENA BIRALIŠTA - POČINJE BROJANJE GLASOVA!

20.00 - Zatvorena su birališta u Beogradu. Počinje brojanje glasova

Na portalu Informer.rs prvi saznajte rezultate izbora u Beogradu

19.52 - Faktor plus: Za cenzus između 41.700 i 43.000 glasova

Prema dosadašnjem trendu, izlaznost na današnjim izborima u Beogradu bi trebalo da bude između 52 i 54 odsto, rekao je direktor agencije Fakor plus Vladimir Pejić, napominjući da će se u tom slučaju cenzus kretati između 41.700 i 43.000 glasova.

19.45 - Vučić stigao u izborni štab SNS

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić stigao je večeras, 15 minuta pre 20 sati, u izborni štab te stranke. Tamo su već stigli ministri Zlatibor Lončar, Marko Đurić, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik IO stranke Darko Glišić. Vučić je jutros glasao na Novom Beogradu, ali nije dao izjavu novinarima.

Informer

19.40 - Još 20 minuta ostalo je do zatvaranja birališta u Beogradu.

19.02 - Do 19 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 48,8 odsto građana.

Prema rezultatima Ipsosa do 19 časova u Beogradu je glasalo  48,8 odsto građana sa pravom glasa.

18.02 - Do 18 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 45 odsto građana.

Prema rezultatima Ipsosa do 18 časova u Beogradu je glasalo  45 odsto građana sa pravom glasa.

17.03 - Do 17 časova u Beogradu glasalo 40,8 odsto upisanih građana.

Prema rezultatima Ipsosa do 17 časova u Beogradu je glasalo  40,8 odsto građana sa pravom glasa.

16.04 - Do 16 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 36,7 odsto građana.

Prema rezultatima Ipsosa do 16 časova u Beogradu je glasalo 36,7 odsto građana sa pravom glasa.

15.11 - Prema podacima Gradske izborne komisije, do 14.00 časova na izbore za odbornike Skupstine grada Beograda izašlo je 28,08 odsto birača, a nisu uočeni ozbiljniji problemi.

Predsednik GIK Zoran Lukić rekao je da je ova izlaznost otprilike ista kao što je bila u ovo vreme na parlamentarnim izborima 2014. godine.

15.07 - Prema rezultatima Ipsosa do 15 časova u Beogradu je glasalo 32,9 odsto građana sa pravom glasa.

14.43 - Na biračka mesta do 14 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 29,4 odsto upisanih birača, što je gotovo ista izlaznost kao na gradskim izborima iz 2014. kada je u 14 časova izlaznost bila 29,33 odsto, saopštio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura.

14.39 - Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, iskoristio je danas svoje građansko pravo i glasao za odbornike. On predvodi grupu građana "Aleksandar Šapić - gradonačelnik" i jedan je od kandidata za "šefa grada".

14.25 - Luka Maksimović, doskorašnji Ljubiša Preletačević Beli, danas je glasao na izborima za odbornike Beograda. Prošle godine je bio hit predsedničkih izbora, a sada favorizuje listu "Zato što volimo Belovgrad".

14.22 - Prema rezultatima Ipsosa do 14 časova u Beogradu je glasalo 28,5 odsto građana sa pravom glasa.

13.42 -
Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da nije iznenaden malom izlaznošću u prepodnevnim satima na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

13.35 - Lider Pokreta "Snaga Srbije-BK" Bogoljub Karić glasao je danas nešto posle deset časova na glasačkom mestu u Mesnoj zajednici "4. juli" na Savskom vencu. 

Karić je na biračko mesto došao u pratnji supruge Milanke.

Tanjug

13.20 - Kako Informer.rs saznaje do 13 časova  na izbore za Skupštinu Beograda izašlo je 368.003 birača, što čini 22,9% biračkog tela.

13.11 - DO PODNEVA GLASALO 18,2% BIRAČA

Na biračka mesta do 12 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 18,2 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura.

Kako je rekao Nikola Lazić iz te nevladine organizacije, na osnovu toga se može zaključiti da je povećana izlaznost u odnosu na početak dana.

- Na biračkom mestu 35, MZ Dedinje, oko 10.30 časova, dve nepoznate osobe su snimale i vređale novinarku CIK-a koja je pokušavala da snimi ministarku Zoranu Mihajlović. Nakon toga članovi biračkog odbora su udaljili te dve osobe - dodao je Lazić.

12.38 - Obeležja DS na Voždovcu

Posmatrači Centra za praćenje izbora i izbornih procedura prijavili su da je na biračkom mestu 80 u opštini Voždovac član biračkog odbora Justin Mihajlov sugerisao biračima za koga da glasaju, izjavio je Nikola Lazić iz te nevladine organizacije.

Lazić je dodao da se na biračkom mestu 90, u krugu od 50 metara od samog mesta glasanja, jedna osoba pojavila se sa stranačkim obeležjima Demokratske stranke.

Drugih većih nepravilnosti na izbornim mestima gde su posmatrači Centra za praćenje izbora i izbornih procedura nije bilo.

SKANDAL U NOVOM MIRIJEVU! SNS: Ne davimo Beograd popisuje i snima građane na biračkom mestu 66!

12.30 - Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je jutros u devet časova na biračkom mestu broj 43, u Osnovnoj školi "Branko Ćopić". 

Tanjug

Predsednik Pokreta socijalista, koalicionog partnera na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", na biračko mesto u opštini Čukarica, došao je u pratnji supruge Nataše. 

12.25 - Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, glasao je danas oko podne na biračkom mestu broj tri na Šumarskom Fakultetu u opštini Čukarica.

Tanjug

Ružić je na glasanje došao sa suprugom i ćerkom Elenom.

12.10 - Francuski humanitarac Arno Gujon glasao je oko 10 časova na izbornom mestu 22 na opštini Novi Beograd. 

Gijon, koji već godinama prikuplja pomoć za sprske enklave na Kosovu i Metohiji, ima pravo glasa u Srbiji od pre tri godine.

11.05 - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović glasala je danas na biračko mesto broj četiri u O.Š. "Bora Stanković" na Voždovcu. 

Joksimović je oko 11 sati ispunila građansku dužnosti, a na glasanje je došla u pratnji majke, brata i bratanca.

Tanjug

11.05 -  Kandidat za odbornika na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Vesna Stanojević glasala je danas na biračkom mestu 27, u Osnovnoj školi "Jelena Chetković" na Zvezdari. 

Tanjug

Stanojević je glasala u 11 sati, u pratnji supruga. 

11.00 - GRADSKA IZBORNA KOMISIJA - IZBORI TEKU REGULARNO

Na prvoj Konferenciji za štampu Gradska izborna komisija potvrdila je da izbori u Beogradu prolaze bez ikakvih problema, u skladu sa zakonom i pravilima.

Do 10 časova, izlaznost na teritoriji grada Beograda je 7,24%, rekao je predsednik GIK Zoran Lukić.

On je i demantovao navode da su vršena naknadna upisivanja u birački spisak, istakavši da se on zaključuje 15 dana pre glasanja.

Tanjug

- Do 10 časova izlaznost u Beogradu je 7,24 odsto. Ako je uporedimo sa prošlogodišnjima predsedničkim izborima, tada je iznosila oko 9 odsto, što nači da je sada manja. Da li je na to uticalo loše vreme ili nešto drugo, ne znamo. Pozivamo Beograđane da izađu na glasanje - objasnio je on.

Na prethodnim predsedničkim izborima izlaznost do 10 časova bila je 9.79%.

10.55 - Ministarka pravde Nela Kuburović glasala je jutros u devet časova na biračkom mestu broj 58.

Kuburović je glasala u Mesnoj zajednici Vojvoda Mišić, u ulici Braće Srnić 35.

10.50 - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović glasala je danas na biračkom mestu broj 35 u Mesnoj zajednici "Dedinje". 

Tanjug

Mihajlović je glasački listić zaokružila oko 10.30 sati, a na glasanje je došla sa partnerom, sinom i psom Sunčicom. 

10.50 - Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković glasao je danas na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

Janković je glasao na biračkom mestu na Novom Beogradu.

10.35 - Predsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Vojislav Šešelj glasao je na biračkom mestu broj 96 u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici.

Tanjug

On je na glasanje došao sa suprugom Jadrankom.

10.30 - Marko Bastać nosilac liste "Šta radite bre" glasao je nešto posle 10 časovana Starom Gradu. 

Tanjug

Bastać, koji je i predsednik Opštine Stari Grad glasao je na biračkom mestu u osnovnoj školi "Skadarlija". 

10.05 - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević glasao je jutros u sedam cacsova na biračkom mestu 47 u Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić" u Bulevaru kralja Aleksandra.

10.05 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na biračkom mestu broj 34 u opštini Savski venac. 

Tanjug

Dodik je građansku dužnost obavio u 10 sati na glasačkom mestu u Školi za dizajn u Krupanjskoj ulici. 

10.00 - Kako je saopšteno u izbornom štabu Cesida do devet časova glasalo je 3,9 odsto birača, što je, kako se navodi, u odnosu na prethodne izborne cikluse najniža izlaznost. 

Grbović je glasao u 9.30 sati, a građansku dužnost obavio je sam.

09.40 - Ministar spoljnih poslova i šef SPS Ivica Dačić glasao je u 9.15 na biračkom mestu broj 35 u opštini Savski venac. 

Dačić je glasao u prisustvu supruge i sina Luke, koji je danas glasao po prvi put. 

09.20 - Aja Jung, kandidat na listi “Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd”, glasala je nešto pre 9.00 sati na Starom Gradu. 

Jung je dvoje glasačko pravo iskoristila na biračkom mestu u osnovnoj školi “Skadarlija”. 

Tanjug

09.20 - Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Dragan Šutanovac glasao je jutros na biračkom mestu broj 66, u Mesnoj zajednici Novo Mirijevo. 

Tanjug

Šutanovac je građansku dužnost obavio oko 9 sati, u pratnji sinova. 

09.20 - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je jutros na svom biračkom mestu u opštini Savski venac. 

Premijerka je građansku dužnost obavila u devet sati na glasačkom mestu 34 u Školi za dizajn, a došla je sama. 

Tanjug

09.15 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić glaso je danas oko 9.15 na glasačkom mestu 27 gradske opštine Novi Beograd u zgradi Cepter internacional.

Tanjug

Predsednik je na glasanje došao sa ćerkom Milicom.

PREDSEDNIK VUČIĆ U PRATNJI ĆERKE MILICE glasao na Novom Beogradu

srbijadanas.com

09.00 - Gradonačelnik Beograda Sinisa Mali i kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" glasao je na biračkom mestu 2, u Karljice Marije 73.

Tanjug

08.55 - Lider LDP-a Čedomir Jovanović glasao je jutros, oko 8.30 sati, na Novom Beogradu. 

Tanjug

Jovanović je na biračkom mestu broj 5, u Mesnoj zajednici Ušhe, glasao sa suprugom.

08.25 - Ministar rudarstva i energetike i kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)", Aleksandar Antić, glasao je jutros u 8.15 sati na Zvezdari. 

Tanjug

Antić je građansku dužnost obavio na biračkom mestu broj šest "Zvezdara - JKP Gradske pijace".

PRVI REZULTATI BEOGRADSKIH IZBORA OKO 23h! Lukić: Nema nepravilnosti

08.20 - Prvi sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Zoran Radojičić, glasao je jutros u 8.00 časova na biračkom mestu 1 u Muzičkoj školi "Mokranjac", u Krunskoj ulici.

Tanjug

Radojičić je na glasanje dosao sa suprugom Tijanom.

08.10 - Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić, glasao je jutros u osam sati u Trećoj beogradskoj gimnaziji, na biračkom mestu broj 5. 

Tanjug

08.05 - Kandidat za gradonačelnika liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas glasao je danas na biračkom mestu u opštini Vračar.

Tanjug

Glasačko pravo Ðilas je iskoristio na biračkom mestu u osnovnoj školi “Jovan Miodragović”, na Vračaru.

08.00 - Predsednica opstine Savski venac Irena Vujović glasala je jutros na svom biračkom mestu u Školi za dizajn. 

Tanjug

Irena Vujović je na glasačko mesto u Školi za dizajn u Krupanjskoj ulici došla sa bratom i sestrom.

7.30 - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović glasao je jutros na svom biračkom mestu u osnovnoj školi "Borislav Pekić.

Tanjug

Stefanović je glasao u 7.30 sati, a građansku dužnost obavio je zajedno sa suprugom.

Tanjug

07.25 - Gradska izborna komisija će praviti preseke izlaznosti u 11, 15, 19 i 23 časova.

Posmatrači izbora

Za posmatranje izbora akreditovano je šest domaćih i 11 stranih organizacija. Izbore će pratiti Cesid, Građani na straži, CRTA, Odbrana izborne volje građana, Jukom, Centar za praćenje izbora i izbornih procedura, ambasade SAD, Kanade, Francuske, Australije, Italije, Švedske, Holandije, Nemačke, Velike Britanije, Rusije i Delegacija EU u Srbiji.

07.13 - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić glasao je jutros na lokalnim izborima u Beogradu.

Tanjug

 Đurić je građansku dužnost obavio u Gerontološkom centru na Vračaru, u ulici Prote Mateje 36, na biračkom mestu broj 11.

07.10 - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović glasao je jutros u 7:10 sati na biračkom mestu broj tri na Vračaru.

Tanjug

Ministar Popović bio je prvi glasač na ovom izbornom mestu i potpisao je kontrolni listić.

Tanjug

Na današnjim izborima pravo glasa ima 1.606.931 birača. Oni mogu da glasaju na 1.185 biračkih mesta.

07.00 - OTVORENA BIRAČKA MESTA

Tanjug

Kako bi se identifikovali, na biračko mesto glasači sa sobom donose važeću ličnu kartu ili pasoš, gde piše matični broj (JMBG). Stare lične karte i vozačke dozvole nisu dokument, koji je prihvatljiv.

06.45 - Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasaće danas u 9.15 sati na biračkom mestu broj 27, u zgradi "Cepter internacional" na Novom Beogradu.

Tanjug

Izborne liste:

- izborna lista broj 1 "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd",

- izborna lista broj 2 "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka",

- izborna lista broj 3 "Ivica Dačić - Socijalisticka partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)",

- izborna lista broj 4 "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)",

- izborna lista broj 5 "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik",

- izborna lista broj 6 Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać",

- izborna lista broj 7 "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate",

- izborna lista broj 8 "Dr Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije",

- izborna lista broj 9 "Zelena stranka Srbije",

- izborna lista broj 10 "Beograd ima snage - Zavetnici",

- izborna lista broj 11 "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!",

- izborna lista broj 12 "Inicijativa Ne davimo Beorgad - Žuta patka - Čiji grad, naš grad - Ksenija Radovanović",

- izborna lista broj 13 "Ruska stranka - Mile Milošević",

- izborna lista broj 14 "Predrag Marković - Pokret obnove Kraljevine Srbije",

- izborna lista broj 15 "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja",

- izborna lista broj 16 "Zelena stranka - Kakav Beograd želiš? Misli.",

- izborna lista broj 17 "Republikanska stranka - Republikanus part - Nikola Sandulović",

- izborna lista broj 18 "Jedinstvena stranka pravde (JSP) - Jekhutno Chidimos Čaćimasko (JĆČ),

- izborna lista broj 19 "Za Beograd - Beogondola - Saobraćaj, urbanizam, turizam - Nova rešenja, konkretni projekti - Jovan Ranđelović",

- izborna lista broj 20 "Nijedan od ponuđenih odgovora".

- izborna lista broj 21 "Građanska Stranka Grka Srbije - Vasilios Proveleggios",

- izborna lista broj 22 "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad",

- izborna lista broj 23 "Liberalno demokratska partija - LDP - Čedomir Jovanović".

- izborna lista broj 24 "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad",

Tagovi: