05.03.2018.

16:06

Foto:

Vesti

PEJIĆ: Vučić i dalje uživa ogromno poverenje u Beogradu i Srbiji!

Što se tiče Demokratske stranke, Pejić je ocenio da je DS "ubedljivo najveći gubitnik izbora", ističući da to nije gubitak samo za njih, već za celokupnu političku scenu Srbije.

- DS uz sve ono što nosi, sve negativne stvari u prethodnim decenijama, jeste simbol demokratskog društva u Srbiji. Mislim da, iako su možda zaslužili da budu kažnjeni od birača na nekim od prethodnih izbora, nisu zaslužili da dožive takvu sudbinu - naveo je Pejić za Tanjug.

Dodao je da su građani očigledno zadovoljni načinom na koji se vladalo u
Beogradu u protekle četiri godine, te da nisu za promene ljudi koji su do sada bili u gradskoj vlasti.

Upitan da li će, nakon pobede SNS, situacija na političkoj sceni biti "mirnija" što se izbornih ciklusa tiče, Pejić kaže da je, imajući u vidu da je Srbija "trusno područje", gde se rezultati izbora brzo zaboravljaju, evidentno da će se situacija smiriti samo na kratko, ali da se u pogledu "rasporeda snaga" očekuje dosta stabilan period.

- Proteklih godina SNS je, takođe, nosila ubedljivu pobedu, ali to nije bilo dovoljno da imamo mirnu luku - naglasio je direktor "Faktor plus" i dodao da na političkoj sceni postoje i drugi problemi, kao što su pitanja oko EU, KiM i Rusije.

Komentarišući rezultate izbora, na kojima 20 listi nije prešlo cenzus, Pejić je rekao da je to bilo očekivano, i dodao da problem ne predstavlja tih 20 listi, već to što je mali broj onih koje su cenzus prešle.

Naveo je i da je vrlo izvesno da će SNS pozvati SPS u koaliciju, prvenstveno zbog toga što su "lojalan partner".

- Tu nema veće dileme, SPS je bio pozvan u koaliciju i onda kada nisu bili potrebni. Mislim da odgovaraju SNS, a isto tako SNS se dosta korektno ponašala prema toj partiji, tako da tu nema prostora za krizu bilo koje vrste - precizirao je.

Posebno je važno, ističe, da u budućnosti parlament bude što raznovrsniji, da opozicija bude pristutna, ali da to ostvari rezultatima - a ne nekim dekretom.

- Tako bi se dobio kvalitet ne samo gradskog, već i republičkog parlamenta - zaključio je Pejić.

Tagovi: