17.03.2018.

14:57

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Rusija uz Srbiju, nećemo dozvoliti kosovsku vojsku

Popović u saopštenju navodi da je Rusija uz Srbiju i da njen predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti formiranje nezakonite vojske Kosova na teritoriji Republike Srbije.

 - Srbija i Rusija oduvek su vodile politiku zaštite istine, pravde i međunarodnog prava, i zato su naše dve zemlje prirodni saveznici u principijelnoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova -  naglasio je on.

 - Takvom principijelnom stavu Srbije i Rusije pridružuje se sve veći broj članova međunarodne zajednice, koji ni po koju cenu ne žele da pristanu na kršenje međunarodnog prava i otimanje Kosova od Srbije. Nedavno je jedna od najuticajnijih članica Evropske unije, Španija, izrazila jasan stav da nikada neće pristati na secesionizam šiptarskih terorista i da Kosovo vidi isključivo kao region unutar Srbije -  naglasio je Popović.

U ovim teškim trenucima za našu zemlu, istakao je on, Vlada Srbije, uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, nastaviće da sprovodi nezavisnu i suverenu politiku po pitanju Kosova, oslanjajući se na podršku našeg saveznika Rusije.

Tagovi: