23.03.2018.

18:48

Foto:

Vesti

PUTIN, KINA I ŠPANIJA BRANE KOSOVO: Lažna šiptarska država bez srpskog pristanka neće ući u EU i UN! OVO SU NAŠI NAJJAČI ARGUMENTI!

Lažna šiptarska država Kosovo, bez srpskog pristanka, nikada neće ući ni u Ujedinjenje nacije niti u Evropsku uniju! Rusija i Kina nipošto neće dozvoliti članstvo Prištine u UN, dok je Španija, sa još četiri zemlje EU koje ne priznaju Kosovo (Grčka, Kipar, Slovačka i Rumunija), čvrsto uz Srbiju, i to su najjači argumenti u našim rukama, ocenjuju stručnjaci!

AMERIČKI ULTIMATUM

Beograd do marta 2019. da prizna Kosovo

Naši sagovornici tvrde da Srbija može da se nosi s ultimatumom Zapada, koji je rešio da na sve načine, pa čak i pretnjom sankcijama, natera Beograd da dozvoli ulazak lažne države Kosovo u UN. Prema njihovim rečima, ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, kineski lider Si Đinping i španski premijer Marijano Rahoj predstavljaju najjaču kartu u borbi za Kosovo!

Moguće i sankcije

Inače, kako saznajemo, Sjedinjene Američke Države uskoro će poslati srpskim vlastima jasan zahtev za priznanje Kosova.

Pritisak Zapada postaje sve jači
Zapad želi da Kosovu otvorimo vrata u UN. Pojačava se pritisak, ali Beograd mora da se osloni na Rusiju, Kinu, Španiju Milovan Drecun, Odbor za Kosovo i Metohiju

- Vašington sprema zahtev koji će uskoro uputiti u Beograd, u kome će od vlasti decidirano tražiti da prizna Kosovo najkasnije do marta 2019. godine. Amerikanci će zauzvrat ponuditi samo osnivanje Zajednice srpskih opština... - kaže naš izvor, zapadni diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, navodi da Zapad ne želi da otvori pitanje konačnog statusa Kosova jer je za njih to završen proces i od Beograda očekuju da to potvrdi.

5 OD 28 ČLANICA EU NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU KOSOVO

- Očigledno da Zapad želi da privoli Beograd na ustupke, i to ne samo da se ne protivimo ulasku Kosova u Unesko i Interpol već i da im otvorimo vrata u UN. To je za nas potpuno neprihvatljivo! Pojačava se pritisak na Srbiju, ali Beograd mora da se osloni na zemlje koje razumeju našu poziciju, a to su Rusija, Kina, Španija, Grčka, Slovačka, Rumunija, Kipar... - ističe Drecun, ne odbacujući mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da Srbija ne prihvati ultimatum Zapada.

da se ja pitam

BEKIM ČOLAKU

Kabinet Hašima Tačija

Tema narednog sastanka Tačija i  Vučića biće politička pitanja koja se odnose na postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine.

Politikolog Aleksandar Pavić takođe ističe da Kosovo neće postati prava država sve dok su uz Srbiju snažni saveznici.

- Podrška Rusije, Kine i Španije je najvažnija. Lažna država Kosovo ne može da dobije stolicu u UN bez Saveta bezbednosti, a Rusija i Kina to neće dozvoliti. Isto važi za Španiju i preostale četiri zemlje EU koje ne priznaju lažnu narko-državu. Dakle, Kosovo nikada ne može da postane nezavisno ukoliko se mi sa tim ne saglasimo, jer imamo snažne saveznike čiji se interesi poklapaju sa našim - podvlači Pavić.

Pritisci sve jači

mojugao

Jadranka Joksimović

MINISTARKA ZA EVROINTEGRACIJE

Srbija se ne takmiči s ostatkom regiona, jer je svesna svojih kapaciteta, evropskog istorijskog nasleđa i vrednosti koje kao država ima. Svako neka radi svoj posao u najboljem interesu sopstvenih građana.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je podrška saveznika važna i da će pritisci postajati sve jači.

- Rusija, Kina i Španija jesu države koje poštuju suverenitet i teritorijalni integritet drugih država. One su naši saveznici jer nipošto neće pristati na stvaranje kriminalno-separatističke države izgrađene na ubistvima civila. Dokle god držimo ispravan smer, imaćemo njihovu podršku, ali istovremeno i vojni i politički pritisak ostalih koji interese ostvaruju kroz diktatorske principe delovanja - zaključuje Petrić.

Veselji: Dajte nam i Preševo!Đurić: Veselji da se ne veseli!

Kadri Veselji, "predsednik kosovskog parlamenta", tvrdi da nema mogućnosti za promenu granica u regionu, ali kaže da bi voleo kad bi Kosovu pripale opštine Preševo i Medveđa. Na drugoj strani, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručuje da su to samo puste želje.
- Neka se Veselji ne veseli jer Kosovo nikad neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš biti deo 'Republike Kosovo'. Priština jeste i ostaće deo Srbije, a Veselji će biti srpski državljanin - kaže Đurić.

Tagovi: