02.04.2018.

19:36

Foto:

Vesti

PUTIN ĆE RASPOREDITI NUKLEARNO ORUŽJE NA JUGU SRBIJE?! Albanski mediji "otkrivaju", nova ruska baza u Preševu biće opremljena RAKETAMA SREDNJEG DOMETA!

Ovo je posebno važno zato što se ovaj grad nalazi blizu administrativne linije sa Kosmetom što može dovesti do toga se Rusija i SAD sukobe upravo na Balkanu. 

Ovim taktičkim potezom Putin bi pokušao da stavi pod kontrolu Amerikance koji imaju svoje baze u Poljskoj i kontrolišu Balkan, ali i zemlje kao što su Grčka, Italija, Austrija, Kosovo i Albanija. Navodno, srpske vlasti su spremne da pregovaraju o ovoj opciji.

Kako navodi albanski list iz Preševa, Srbija je od Rusije već dobila četiri aviona MIG-29, a “ima u planu da od Rusije traži nuklearno naoružanje, kao i neke druge vrste vojne opreme“.

- Izgleda da Rusija razmišlja o tome da protivavionski raketni sistem “S-400“ rasporedi u Srbiji“, navode preševski mediji . Prema pisanju albanskih medija, koji se pozivaju na britanske izvore, NATO je dobio signal za uzbunu još kada je Putin u Kaljingradu, ruskoj enklavi koja se nalazi između Poljske i Litvanije, napravio jedan od najsnažnijih vojnih garnizona na svetu. 

Prema mišljenju nekih zapadnih analitičara, Kaljingrad koji je odsečen od svog centra je i najranjiviji deo Rusije, ali i mesto odakle bi Rusija sa svojim saveznikom Belorusijom mogla da započne ofanzivu i vrlo brzo odseče baltičke države od ostalih država- članica NATO.

(VIDEO) ALBANSKI MEDIJI ŠIRE PANIKU: Srpski "orlovi" u brišućem letu iznad Preševa IZAZVALI POMETNJU!

KFOR SMIRUJE ALBANCE: Ostanite mirni ne postoji pretnja od SRPSKIH AVIONA!

Tagovi: