04.04.2018.

10:20

Foto:

Vesti

JANKOVIĆU, BRUKO! Lider PSG lobira za lažnu državu Kosovo, a za hapšenje Đurića tvrdi da je "namešteno"!

- Ja ne bih sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u međunarodnim organizacijama- naveo je Janković, koji tvrdi da još ništa nije urađeno po pitanju suočavanja sa prošlošću, a da se dijalog između Prištine i Beograda vodi na nedemokratski način, u atmosferi, kako kaže, mržnje i huškanja na rat.

Zabluda je, tvrdi, da članstvo Kosova u UN znači i priznavanje nezavisnosti.

Za Jankovića su poslednji događaji u Kosovskoj Mitrovici, kada su napadnuti Srbi na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o rešenju pitanja KiM i hapšenje Marka Đurića, zabrinjavajući jer, prema njegovom tumačenju, posledica su "delovanja lidera koji žele neograničen opstanak na vlasti".

Janković tvrdi da su i Kosovo i Srbija, ali i ceo region žrtve atmosfere konflikta i lidera koji, kako kaže, "lažnim pobedama žele da opstanu na vlasti".

Za Jankovića su "lažni konflikti" hapšenje Đurića, "šareni vozovi", pa do, kako kaže, navodnog kamenovanja Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Jedan od tih konflikata, koje naziva lažnim, mogao bi se, strahuje Janković, jednog dana izmaći kontroli i ugroziti bezbednost. Predsednika Aleksandra Vučića krivi za predaju Kosova u ruke, kako kaže, kosovskih vlasti.


Da se čovek zgrči od muke!

Tagovi: