07.04.2018.

12:22

Foto:

Vesti

POPOVIĆ ČESTITAO VASKRS: Dok je vere u vaskrslog Hrista - NEĆE PROPASTI NI SRBIJA NI RUSIJA!

- Dvadeseti vek bio je sav u stradanju pravoslavnih naroda, pre svega srpskog i ruskog. U oba ova rata Srbi i Rusi su, braneći pravoslavlje, masovno stradali. Potom je nastupio period bezbožničke ideologije koji je uzeo svoj novi danak vaspitavajući generacije da preziru svoje pravoslavno poreklo i svoju veru - navodi Popović.

Kako kaže krajem 20. veka, sav bes i mržnja svetskih moćnika bili su usmereni na Srbe, i Srbi su podneli žrtvu, svesno kao Rusi u Prvom svetskom ratu, "znajući da nisu oni primarni cilj ove mržnje već da su to braća Rusi".

- Dvadeset prvi vek počeo sa krajnjim srpskim poniženjem. Pokušajem otimanja Kosova od Srbije. Oni koji su u 20. veku želeli Srbe i Ruse fizički da unište, okupacijom Kosova hteli su da nas unište i duhovno. Da nam se uništi identitet, oduzme vera, i prekroji pravednička i pobednička istorija srpskog i ruskog naroda - ukazuje Popović.

Na iznenađenje celog sveta, dodaje, Rusija je pod vođstvom predsednika Vladimira Putina "vaskrsla iz mrtvih".

- Rusija je danas jedna od vodećih svetskih sila i ekonomski i politički i vojno. Sa vaskrsenjem Rusije, vaskrsle su i srpske nade. Sada možemo da budemo sigurni da ćemo uz pomoć Rusije sačuvati naše Kosovo, našu Republiku Srpsku i naš srpski narod u celom regionu - poručio je Popović.

Prema njegovim rečima nije sila Srba i Rusa u moćnom oružju i velikoj brojnosti, već u pravdi i istini.

Ministar navodi da je to oružje kojim pravoslavni narodi pobeđuju.

- Hristos vaskrsli koji je celom svetu doneo pobedu nad smrću, a čije vaskrsenje sutra proslavljamo, naša je zastava i naše oružje. I dok je naše vere u pravdu i istinu i vaskrslog Gospoda Hrista, neće propasti ni Srbija ni Rusija - rekao je Popović čestitajući svim pravoslavnim hrišćanima sutrašnji praznik.

Tagovi: